ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ

Θα δοθούν "μπόνους" στους συνεπείς φορολογουμένους

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:08

Μπόνους σε όσους ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κατά τα έτη 2012 και 2013 εξετάζει να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών ,όπως αποκάλυψε η αναπληρωτής Υπουργός Νάντια Βαλαβάνη στον Real FM. Σύμφωνα με την υπουργό, η ρύθμιση που δεν έχει λάβει την οριστική της μορφή, θα κατατεθεί σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια ή για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ή τον φόρο εισοδήματος, και θα οδηγεί τους συνεπείς στην επόμενη φορολογική χρήση, να καταβάλλουν λιγότερο φόρο έναντι των υποχρεώσεων τους. Η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε, ότι η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερής ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα του ιδιωτικού χρέους,που αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 76 δισ. ευρώ. Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι στόχος είναι με τη νέα ρύθμιση να εισπραχθούν περίπου 9 δισ από αυτό το ποσό, ενώ επεσήμανε ότι τα 47 δισ. ευρώ από τα 76 δισ. ευρώ δημιουργήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μόνο το 2014 αυξήθηκε κατά 60% ο αριθμός των φορολογουμένων που σταμάτησαν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με το 2013 ενώ 3,5 εκατομμύρια Έλληνες (3,174 εκατ. φυσικά πρόσωπα και 357.000 επιχειρήσεις) χρωστούν έως 3.000 ευρώ. Η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι στόχος είναι η ανακούφιση του ενός τρίτου του πληθυσμού και η ενίσχυση βεβαίως των κρατικών εσόδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass