ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη της χρυσοχοΐας

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2015 14:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:11

 

    Τέσσερις δράσεις που θα δώσουν ώθηση και νέες προοπτικές ανάπτυξης στον κλάδο, παρουσίασε στα  μέλη του τοπικού συλλόγου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) κ. Χρήστος Γουργιώτης. Στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο επιμελητήριο Λάρισας ο κ. Γουργιώτης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του τοπικού σωματείου, επισήμανε πως οι στόχοι της νεοσύστατης διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες:

1. Στους κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων για την περιφρούρηση της ελληνικής παραγωγής

2) Στον κανονισμό απονομής ελληνικού σήματος στα προϊόντα αργυροχρυσοχοΐας Ν.4072/0123).

3) Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και μελετών που απαιτούνται για την ένταξη στον πόλο ανταγωνιστικότητας του κλάδου του νέου ΈΣΠΑ

4) Στην επέκταση των δράσεων μέσω ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Σε τοπικό επίπεδο ο πρόεδρος του συλλόγου κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς τους ενημέρωσε πως ο σύλλογος δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα "OpenMall" του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και εντάχθηκε στο εθνικό Μητρώο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Καταγράφοντας τις ανάγκες του κλάδου ο κ. Γουργιώτης τόνισε πως  επείγει ένα σταθερό εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης όπου να ξεκαθαρίζει το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, την μείωση της γραφειοκρατίας και την διατήρηση των ευρωπαϊκών πόρων του ΕΣΠΑ, έστειλε μηνύματα αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης  και ενότητας ."Ακόμη και κάτω από τις δεινές οικονομικές συνθήκες, επιλέξαμε το δρόμο της αντίδρασης, δεν υποστείλαμε την σημαία των αγώνων, της  αλληλεγγύης και της ανταπόκρισης στα αιτήματα των μελών μας" είπε, για να προσθέσει "γίνεται φανερό , ότι η άνθιση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα εξόδου από την κρίση. Οφείλουμε όλοι να κρατήσουμε αυτήν την προοπτική πολύ ψηλά στους στόχους μας , όπως οφείλουμε να στραφούμε στα συλλογικά μας κλαδικά όργανα, να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε ο καθένας για τον κλάδο του μαζικά και ενωμένα προκειμένου να δούμε φώς στην άκρη του τούνελ. «Ισχύς εν τη ενώσει» συνάδερφοι, είμαστε ισχυροί δηλαδή όταν είμαστε ενωμένοι".

Μετρά το πέρας της συνέλευσης, στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου ο σύλλογος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass