ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ

Παρέμβαση των εργαζομένων S/M ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2015 22:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:13

 

 Την παρέμβαση της περιφερειακής διευθύντριας του ΟΑΕΔ για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 1.000 ευρώ ζήτησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της τοπικής αλυσίδας "Σ/Μ Λάρισα", η διοίκηση του ΕΚΛ και ο σύλλογος  Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας.

Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν υπόμνημα με το αίτημά τους, προκειμένου η κ. Τσιούρβα να το προωθήσει στη διοίκηση του Οργανισμού και στο Υπουργείο Εργασίας.  " Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα, παραμένουν απλήρωτοι για 21 μήνες και με αβέβαιο το μέλλον της επιχείρησης καθώς αναμένεται εκδίκαση αιτημάτων πτώχευσης από προμηθευτές για να οριστεί σύνδικος από το δικαστήριο όπου θα αναλάβει την εκκαθάριση της επιχείρησης.  Ωστόσο, εδώ και 2 χρόνια οι 600 περίπου εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ζουν με την ανασφάλεια της επόμενης μέρας. Αν θα έχουν δουλειά ή όχι, αν θα τους δώσουν τους μισθούς που τους χρωστάνε και ήδη δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του νοικοκυριού τους. Υπάρχουν εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να τους κάνουν έξωση, να μην έχουν ρεύμα και νερό, αφού το διάστημα που έχουν να πληρωθούν είναι τέτοιο που επιτρέπει  στα έξοδα να συσσωρεύονται, χωρίς να έχουν κανένα έσοδο . Το επίδομα επίσχεσης εργασίας είναι πενιχρό ενώ πολλοί διανύουν τους τελευταίους μήνες καταβολής του επιδόματος επίσχεσης. Οι εξελίξεις που τρέχουν αλλά κι αυτές που ακολουθούν, λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, αλλά και των καταστημάτων (42 σε αριθμό) που διατηρεί η εταιρεία σε όλο το νομό, αποτελούν κοινωνικό γεγονός της περιοχής μας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Το καθεστώς στο οποίο βρίσκονται οι συγκεκριμένοι, είναι τέτοιο που δεν τους επιτρέπει να βρουν εργασία, αλλά ούτε να θεωρηθούν άνεργοι, ώστε να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή να παρακολουθήσουν κάποια σεμινάρια, αφού απολύσεις δεν έχουν δοθεί, με άγνωστο το πότε θα δοθούν. Έχουν προηγηθεί  2 συναντήσεις στο Υπ. Εργασίας (29/07/2014 και 6/08/2014), για τα θέματα των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης. Εκτός των άλλων, το αίτημα για έκτακτη επιδότηση είχε τεθεί και υπήρχε η δέσμευση από την πλευρά του Υφυπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης κ.Κεγκέρογλου, ότι θα προχωρήσει, κάτι που δεν προχώρησε. Το αίτημά μας για έκτακτη επιδότηση με το ποσό των 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο της εν λόγω επιχείρησης,  σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, συμβάλλει όμως στην κατεύθυνση της λήψης προσωρινών μέτρων ανακούφισης".                                

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass