ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ - ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στο "gaea" από τον Μάιο το ΙΚΑ Λάρισας

* Υπεγράφη χθες το μισθωτήριο συμβόλαιο με τους εκκαθαριστές - Τα ενοίκια θα συμψηφιστούν με τις οφειλές της Ένωσης, όπως έγινε και με τη μίσθωση οικήματος στην Εφορία

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2016 14:15

Είναι πλέον γεγονός… Στο εμπορικό κέντρο, της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ, στο "gaea center" στη Φιλιππούπολη θα μεταφερθούν από τον νέο χρόνο οι διοικητικές υπηρεσίες του περιφερειακού καταστήματος του ΙΚΑ Λάρισας.

Χθες, σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του νέου οικήματος και οι εξονυχιστικές αξιολογήσεις των προσφορών που κατατέθηκαν, υπεγράφη το μισθωτήριο συμβόλαιο, σηματοδοτώντας την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του ρόλου και της παρουσίας του ασφαλιστικού ταμείου στον νομό αλλά και επισημοποιώντας την μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος, για πρώτη φορά, εκτός του κέντρου της πόλης.

Ο διευθυντής του περιφερειακού καταστήματος Γιώργος Σταυροθεόδωρος, κατ΄ εντολή της διοίκησης του Ταμείου, υπέγραψε χθες το πρωί, παρουσία των εκκαθαριστών της ΕΑΣ Νικ. Γκαμπλιά και Βασ. Κούτα το μισθωτήριο συμβόλαιο, που δίνει το δικαίωμα στο ΙΚΑ να κάνει χρήση του κτιρίου για τα επόμενα 9 χρόνια και με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 3 έτη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς η μεταστέγαση, εκτός από τη συγκέντρωση και την ταξινόμηση του αρχειακού υλικού, την τοποθέτηση του γραφειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού απαιτεί και πλείστες άλλες εργασίες, στο νέο κτίριο, το ΙΚΑ θα λειτουργεί από τον προσεχή Μάιο.  

Ενημερωτικά να σημειώσουμε πως στο διαγωνισμό υπήρχαν τέσσερις προσφορές, που ναι μεν κάλυπταν τις προδιαγραφές που έθετε το ΙΚΑ, να είναι δηλαδή εντός της ασφαλιστικής ζώνης του ιδρύματος και να διαθέτει 2.100 τετραγωνικά μέτρα τουλάχιστον χωρίς να υπολογίζονται κοινόχρηστοι χώροι, αλλά το εμπορικό κέντρο "gaea" εκρίθη ότι κάλυπτε απόλυτα τις λειτουργικές ανάγκες του.

Και αυτό γιατί το "gaea", που ούτως ή άλλως είναι ένα νεόδμητο και άρτια τεχνικά κτίριο, εκτιμάται πως θα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας και καλύτερες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ταμείου και δη των ΑμεΑ. Ξέχωρα, που τα μισθώματα θα συμψηφίζονται… με τις οφειλές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

"Είναι σημαντικό αλλά οι ασφαλιστικές οφειλές της Ένωσης, δεν αποτέλεσαν το κίνητρο επιλογής του κτιρίου, σχολιάζει στην "Ε" ο κ. Σταυροθεόδωρος, αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα πως ναι μεν η ανέγερση κτιρίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ιδρύματος στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Πατρόκλου έχει εγκαταλειφθεί ως ασύμφορο εγχείρημα στην παρούσα φάση, αλλά για τη διοίκηση του ΙΚΑ αποτελεί προτεραιότητα. "Η πρόθεση της κεντρικής διοίκηση του ΙΚΑ, για την αξιοποίηση του οικοπέδου, δεν εγκαταλείπεται και ως προοπτική υπάρχει, καθώς έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που μελετά τις δυνατότητες εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσία του" σημειώνει χαρακτηριστικά…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2015  

Να θυμίσουμε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού είχε κοινοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2015 και χθες στις 10 το πρωί ολοκληρώθηκε και τυπικά, βάζοντας σε αντίστροφη μέτρηση τις εργασίες μεταστέγασης των υπηρεσιών του, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για εργαζόμενους και ασφαλισμένους καθώς είναι η πρώτη φορά που οι διοικητικές υπηρεσίες του μετακομίζουν εκτός του κέντρου. Στο κτίριο που είναι τώρα, επί της Ασκληπιού, μετακόμισε το 2002, όταν γκρεμίστηκε το ιδιόκτητο ακίνητό του.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος αύξησε και την παραγωγικότητα των τμημάτων του και την επισκεψιμότητα των ασφαλισμένων του. Με δεδομένο ότι οι 100 συνολικά εργαζόμενοί του εξυπηρετούσαν 500 ασφαλισμένους κατ' ελάχιστο σε καθημερινή βάση φτάνοντας και τους 1.000 ανά περιόδους αιχμής, η αναζήτηση κτιρίου με μεγαλύτερους και ευρύχωρους γραφειακούς χώρους, είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη. Και εφόσον η πρόθεση για την εκμετάλλευση του οικοπέδου, με τη μέθοδο της αντιπαροχής ή της ανταλλαγής του με αντίστοιχης αξίας κτιρίου, εντός των ορίων της πόλης εγκαταλείφθηκε, η αναζήτηση μισθωμένου κτιρίου με διπλάσιους χώρους ήταν η μόνη διέξοδος.

Στο νέο κτίριο, όπως πληροφορούμαστε, το ΙΚΑ θα λειτουργεί στον α΄ όροφο του εμπορικού κέντρου, σε 2.300 τ.μ. (έναντι 1.400 τμ. που καλύπτει σήμερα στο υπάρχον), ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθεί το αρχειακό υλικό του, ενώ το ενοίκιο θα είναι κατά 30% φθηνότερο σε σχέση με το ισχύον.  

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πάντως με δεδομένο ότι στο γειτονικό κτίριο λειτουργεί ήδη από το 2014 η Α΄ Εφορία Λάρισας ( παρενθετικά σημειώνουμε πως και τα ενοίκια της οικονομικής υπηρεσίας συμψηφίζονται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΕΑΣ), η επικείμενη άφιξη και των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ θα αναδιαμορφώσει τις ισορροπίες της κτηματαγοράς της Φιλιππούπολης και θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για επαγγελματική στέγη στην ευρύτερη περιοχή της. Το γεγονός ότι, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, η μεταστέγαση του ΙΚΑ στο εμπορικό κέντρο της ΕΑΣ ήταν αναμενόμενη, είχε ήδη δημιουργήσει κινητικότητα για τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων. Τώρα με την επισημοποίηση της μεταφοράς της, τα δεδομένα θα αλλάξουν ριζικά…

Του Γιώργου Νούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass