ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΩΣ 70% ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 40% ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευκαιρίες για φθηνές αγορές στα εμπορικά

* Χαμηλές οι προσδοκίες στον εμπορικό κόσμο - Κάλεσμα του ΕΣΛ να στηριχτεί η τοπική αγορά

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2017 15:37
Με την ελπίδα ότι η φέτος θα διαψευστεί η γνωστή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα», ξεκίνησαν οι εκπτώσεις.. Με την ελπίδα ότι η φέτος θα διαψευστεί η γνωστή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα», ξεκίνησαν οι εκπτώσεις..

Με υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που φτάνουν και το 70% αν και στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων το ποσοστό μείωσης της πώλησης των εμπορευμάτων κυμαίνεται στο 40% και με την ελπίδα ότι η φέτος θα διαψευστεί η γνωστή ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα», ξεκίνησε χθες η χειμερινή εκπτωτική περίοδος στην αγορά της Λάρισας.

Το γεγονός ότι η αγορά ήταν σχεδόν υποτονική κατά την περίοδο των εορτών και με τα στοιχεία για τη διαχρονική εξέλιξη του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων, να δείχνουν σταθερά υποχώρηση από το 2010 κι έπειτα, δεν αφήνουν περιθώρια μεγάλων προσδοκιών στους εμπόρους για τη συνέχεια. Άλλωστε μετά τις φορολογικές υποχρεώσεις του Δεκεμβρίου που στέρησαν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά σημαντικά ποσά, ο φετινός Ιανουάριος είναι φορτωμένος με φορολογικές υποχρεώσεις και νέες επιβαρύνσεις που συρρικνώνουν το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα…

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

" Η εμπορική δραστηριότητα με την πάροδο του χρόνου πλήττεται άμεσα, με την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, τη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας, παράγοντες οι οποίοι εξουθενώνουν όλο και περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις" σημειώνει στην "Ε" ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές. Όμοια εικόνα όσον αφορά στην εξέλιξη του τζίρου των καταστημάτων, αναμένεται και κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων, όπου όπως δείχνει η μέχρι σήμερα κατάσταση, αναμένεται να σημειωθούν επίσης απώλειες, σε σχέση με πέρυσι. Οι εμπορικές επιχειρήσεις πάντως δραστηριοποιούνται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές-πελάτες τους, ώστε να παραμείνουν ζωντανές και καλό θα ήταν οι Λαρισαίοι πολίτες να στηρίξουν την τοπική αγορά τους"

Πάντως το ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα στις βιτρίνες καταστημάτων, ένδυσης κυρίως, εμφανίστηκαν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, δείχνουν πως έμποροι προτίθενται να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες φθηνών αγορών.

Να σημειώσουμε πως οι εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ενώ την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος 4177/2013 για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Εντός των ημερών, ο ΕΣΛ θα προτείνει στα μέλη του, ως είθισται, ένα μικρότερο ωράριο λειτουργίας.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΠΤΩΣΗΣ

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass