ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε ανέργους

* Αρχές Μαρτίου θα προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης - Τον Απρίλιο οι προσλήψεις

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2015 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:20

Ένα ακόμη προσόν στην προσπάθειά τους για (επαν)ένταξη στην αγορά εργασίας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και οι άνεργοι του ν. Λάρισας . Από την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε να τρέχει το πρόγραμμα "Ακαδημία Πληροφορικής", το οποίο υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas και το οποίο παρέχει δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες σε όσους από τους εγγεγραμμένους ανέργους, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, το επιθυμούν.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται διαδικτυακά μέσω συγκεκριμένης και απλής διαδικασίας στην ιστοσελίδα του οργανισμού αφού πρώτα αποκτήσουν τους αναγκαίους κωδικούς. Με τους κωδικούς αυτούς, τους οποίους θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου στα τέλη κάθε μήνα, θα μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών και να αποκτήσουν έτσι εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό τους προφίλ. Το πρόγραμμα εν ολίγοις υποστηρίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στις τεχνολογίες της πληροφορικής και των επικοινωνιών μέσω της παροχής on line εκπαίδευσης.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί, όσοι άνεργοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

* 1ο Βήμα: Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και προχωράτε στην επιλογή «Ακαδημία Πληροφορικής».

* 2ο Βήμα: Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας για τη λήψη των κωδικών με τους οποίους θα έχετε πρόσβαση στην «Ακαδημία Πληροφορικής». Συμπληρώνετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σας και στη συνέχεια πατήστε «enter» για να γίνει η αναγνώριση σας από το σύστημα.

* 3ο Βήμα: Αφού έχετε συμπληρώσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ σας και έχετε πατήσει «enter», συμπληρώνετε τα πεδία με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).

* 4ο Βήμα: Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Μέσα σε χρονικό διάστημα 20 εργάσιμων ημερών θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει οι κωδικοί σας. Με τους κωδικούς αυτούς, μπορείτε να μπείτε στο "IT Academy", στην Ακαδημία Πληροφορικής δηλαδή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα να σημειώσουμε έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα αξιοποιήσουν τις εξής υπηρεσίες:

1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.

2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:

* Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

* Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

* Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

* Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Στο μεταξύ, εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου, αναμένεται να βγει η προκήρυξη για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Δημόσιους Οργανισμούς, ώστε η πρόσληψη των ανέργων να γίνει εντός του Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι το νέο κοινωφελές πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 52.818 τοποθετήσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε ΟΤΑ, Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, Περιφέρειες και αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι θέσεις στους δήμους, οι οποίες προβλέπονται στην πρώτη προκήρυξη, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σαφή εικόνα των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους για τις θέσεις που θα καλύψουν πριν από την ανάληψη της εργασίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass