ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στήνεται δίκτυο κατά πλειστηριασμών

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:50

Η δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης πανθεσσαλικά και η συνεργασία πανελλαδικά με άλλα κινήματα προκειμένου να αποτραπούν οι 50 περίπου πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματισθεί σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγροτική γη, σπίτια και διαμερίσματα στην περιοχή μας, ήταν ο στόχος της συνάντησης των κινημάτων κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων, από την περιοχή της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Τη συνάντηση διοργάνωσε το συντονιστικό Όργανο «Κίνηση κατά των πλειστηριασμών», με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την κλιμάκωση της δράσης, για την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περίπου 50 εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί καταρχήν μια Επιτροπή σε λαρισινό επίπεδο, η επόμενη –επίσης οργανωτική- συνάντηση να γίνει στην Καρδίτσα, ενώ συζητήθηκαν μορφές ακτιβιστικού τύπου που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να ματαιωθούν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Στη Θεσσαλία το πρόβλημα αφορά στην αγροτική γη που εφόσον βγει σε πλειστηριασμό, τότε ο αγρότης που έτσι κι αλλιώς πλήττεται από την κυβερνητική πολιτική θα χάσει τα μέσα παραγωγής και η κατάστασή του θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

Στη συνάντηση παρέστησαν και στελέχη του κινήματος «Δεν πληρώνω» με στόχο να δώσουν τεχνογνωσία και ενημέρωση σε οργανωτικά ζητήματα.

Τέλος, όπως τονίστηκε στη συνάντηση «Στόχευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι να δυναμώσει, να απλωθεί παντού, να μπει μπροστά σε κάθε στάδιο αλλαγής της νομοθεσίας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ξεπουλήματος της λαϊκής περιουσίας, από το Υπουργείο, τη Βουλή, τις τράπεζες, τα δικαστήρια, τα συμβολαιογραφεία, μέχρι το κάθε σπίτι που θα βγαίνει σε πλειστηριασμό».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass