ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΔΔΗΧ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ

Στα 6,55 δισ. οι ανάγκες για το δημόσιο χρέος

* Δανειστήκαμε ακόμη 1,3 δισ. μέσω εντόκων γραμματίων με το ίδιο επιτόκιο 2,70%

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Τις ανάγκες της χώρας για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους (τόκοι και χρεολύσια) περιγράφει έγγραφο του ΟΔΔΗΧ, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Πρόκειται για τις ανάγκες Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου, χωρίς στα στοιχεία αυτά να περιλαμβάνεται το βραχυπρόθεσμο χρέος το οποίο αναχρηματοδοτείται. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ανάγκες της χώρας όσον αφορά την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους είναι: Μάρτιος 2,2 δισ. ευρώ, Απρίλιος 0,82 δισ. ευρώ, Μάιος 1,03 δισ. ευρώ, Ιούνιος 2,5 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Κυριάκου Χαρακίδη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες - εσωτερικές και εξωτερικές - του Δημοσίου.

ΣΤΑΘΕΡΟ  ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

Στο μεταξύ το ποσό του 1,3 δισ. ευρώ άντλησε χθες  ο ΟΔΔΗΧ, μέσω δημοπρασίας τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με αμετάβλητο κόστος. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1 δισ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,70% αμετάβλητη έναντι της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,3 δισ. πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές και έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκ. ευρώ.  Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως σήμερα στις 12 μ.μ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass