ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μέτρα στήριξης ζητούν οι εγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 16:36 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:15

Τη δέσμευση πως θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση των συνθηκών του επαγγέλματος και για την προώθηση των κλαδικών και θεσμικών αιτημάτων τους κατέθεσαν προς τα μέλη τους, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΗ) και του τοπικού Συνδέσμου.

 Στη διάρκεια του περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Επιμελητήριο Λάρισας, μέσα από ένα ανοικτό και γόνιμο διάλογο με εκπροσώπους των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τεχνικά επαγγέλματα από την εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων  που εκδόθηκαν, τονίστηκε η ανάγκη να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με την αντιστοίχιση και θεώρηση των επαγγελματικών αδειών των τεχνικών επαγγελμάτων και υπερτονίστηκε η ανάγκη ενότητας  όλων των δυνάμεων του κλάδου.  

 Ενδεικτικά όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΗ  κ. Διαμαντής  Κατσαπίδης και ο αναπληρωτής ταμίας κ. Κων. Τσιγαρίδας,  η Ομοσπονδία  καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της θέσης των ηλεκτρολόγων στην αγορά των εσωτερικών εγκαταστάσεων, συνεχίζει τις προσπάθειες υλοποίησης για τον κλάδο προγραμμάτων εκπαίδευσης  στις νέες τεχνολογικές εξελίξει και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τα σωματεία – μέλη, για την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη μεταφορά της πληροφόρησης στα θέματα του κλάδου.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου κ. Βασ. Ευστρατίου, επισήμανε  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την οικονομική κρίση και ανάδειξε τις στρεβλώσεις που προκαλούνται μέσω νομοθετικών διατάξεων.  " Από τη στιγμή που ο κλάδος προσπαθεί να επιβιώσει, διάφορα κυβερνητικά μέτρα, όπως ο νόμος 3982-2011 για την απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων,  το περίφημο ΠΔ-108 του 2013, και η σχετική ΚΥΑ ΦΕΚ 2854-11-11-2013 που ακολούθησε , δημιουργούν περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα . Ενώ υποτίθεται, ότι εκσυγχρονίζουν την νομοθεσία, εναρμονίζοντάς την με τις σύγχρονες ανάγκες και τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, στην πραγματικότητα δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στον ήδη δοκιμαζόμενο επαγγελματία ηλεκτρολόγο", επισήμανε ο κ. Ευστρατίου,  προσθέτοντας πως "παράβολα για τις αντιστοιχίσεις των παλαιών με τις νέες άδειες, επιβολή πρόσθετης ασφάλισης για επαγγελματική ευθύνη  των τεχνικών έργων και θέσπιση έκδοσης νέας Δήλωσης καλής εκτέλεσης έργου, αυξάνουν το τελικό κόστος του έργου, που είτε θα το επιβαρυνθεί ο επαγγελματίας εγκαταστάτης, είτε θα το πληρώσει ο πελάτης.  Όσο ή συγκέντρωση μέσω της δήθεν «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος θα προχωρά, τόσο οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες εγκαταστάτες θα συρρικνώνονται".

   Ο κ. Ευστρατίου έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στα ασφαλιστικά και φορολογικά  τους προβλήματα , στηλίτευσε την "πειρατεία" στον κλάδο, επισήμανε την υποχρεωτική ανάρτηση στο κατάστημα τιμοκαταλόγου υπηρεσιών, στάθηκε στην αντικατάσταση των αδειών και στην επίσπευση του ενιαίου μητρώου τεχκικών επαγγελμάτων και υπερθεμάτισε της ανάγκης ενημέρωσης του καταναλωτή ότι πρέπει να χρησιμοποιεί αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, τόσο για την κατασκευή μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, όσο και για τη συντήρηση ή επισκευή της παλαιάς εγκατάστασης καθώς και για την επισκευή και σύνδεση όλων των ηλεκτρικών συσκευών".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass