ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διέξοδος για τους επιχειρηματίες οι ξένες αγορές

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:15

Τη δυνατότητα να μυηθούν σε διαδικασίες ανάπτυξης των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, στη στρατηγική και στις μεθοδευμένες κινήσεις του επιχειρηματία προκειμένου να επεκταθεί σε ξένες αγορές, της Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής έδωσε χθες στα μέλη του το Επιμελητήριο Λάρισας. Σε ειδικό δωρεάν σεμινάριο που συνδιοργάνωσε με τη διεθνή εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης  "Manager’s office", επιχειρηματίες της περιοχής ενημερώθηκαν από τον κ. Γεώργιο Δεμερτζόγλου, για τα βήματα της στρατηγικής που οδηγούν σε συμφωνία, αναλύθηκαν οι διαδικασίες για την άρση των εμποδίων  και επισημάνθηκαν ιδιαιτερότητες και "μυστικά" για επωφελείς συνεργασίες σε συγκεκριμένους κλάδους και υπηρεσίες.

 Νωρίτερα ο πρόεδρος τους Επιμελητηρίου κ. Δημ. Αδάμ χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας την ύπαρξη υπεύθυνης και ολοκληρωμένης γνώσης του αντικειμένου της εξαγωγικής διαδικασίας, επισήμανε την αναγκαιότητα βαθιάς γνώσης, καλής οργάνωσης, ολοκληρωμένου business plan και υπεύθυνης υποστήριξης  και ενθάρρυνε τους επιχειρηματίες έστω και σ΄αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται . 

" Ως Επιμελητήριο Λάρισας θεωρούμε ότι ακριβώς αυτή την εποχή δεν πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα, αλλά να επιλέξουμε έξυπνες λύσεις, ευέλικτες οργανωτικές δομές και ρεαλιστική στοχοθεσία ώστε πρωτογενώς να αντεπεξέλθουμε στις σημερινές δυσκολίες και στη συνέχεια να «επιτεθούμε» στις διεθνείς αγορές αξιοποιώντας τα πολυποίκιλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το Επιμελητήριο υλοποιεί εδώ και χρόνια ένα πρόγραμμα δημιουργικής υποστήριξης των εξαγωγέων με παροχή οργανωτικών υπηρεσιών, στοχευμένες χρηματοδοτήσεις, ενημερωτικές εκδόσεις και φυσικά με οργανωμένες γνωστικές παρεμβάσεις όπως η σημερινή. Ευχόμαστε σύντομα να βρεθούμε σαν χώρα - σαν επιχειρηματικότητα στην ευχάριστη θέση να κατακλείσουμε τις αγορές με τα ποιοτικά μας προϊόντα επαναφέροντας την πατρίδα μας στη θέση που της αξίζει".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass