ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Να κατοχυρωθεί η κυριακάτικη αργία στα εμπορικά

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2015 15:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:17

Αποφασισμένοι να συστήσουν πανελλαδικό μέτωπο, προκειμένου να καταφέρουν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, είναι οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας.  Εκτιμώντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο ήταν και παραμένει  αξίωση των μεγαλο-εργοδοτών και πολυεθνικών του εμπορίου και θεωρώντας ότι αποτελεί η αρχή για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, οι εμπορουπάλληλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την Κυριακή των Βαΐων, στις 5 Απριλίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, τα καταστήματα προαιρετικά, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, μπορούν να είναι ανοικτά. Με δεδομένη την απόφαση αυτή, εκπρόσωποι της διοίκησης του Συλλόγου  Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας, έδωσαν σήμερα το πρωί στο ΕΚΛ συνέντευξη τύπου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση, την αδιαπραγμάτευτη θέση τους για τις Κυριακές και το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους στην απεργία.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος κ. Αγγελική Δασκαλάκη,  ο γ. γραμματέας κ. Τάσος Αετόπουλος και η αναπληρώτρια γ. γραμματέας του Συλλόγου κ. Δέσποινα Πατσαούρα, κάλεσαν εξαρχής όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία της 5 Απριλίου, η οποία οργανώνεται  με άλλα 14 κλαδικά και 3 επιχειρησιακά σωματεία της χώρας, ενάντια προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. "Καλούμε, τόνισαν  όλα τα σωματεία-συνδικάτα κλαδικά και επιχειρησιακά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε από κοινού την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν τη με νόμο κατοχύρωση της από την κυβέρνηση.  Για  τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους και μικρούς εμπόρους είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά», δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλλίτερους μισθούς, δεν σταμάτησε την εντατικοποίηση που υπάρχει, το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί. Η σημερινή «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση πατάει πάνω στον νόμο της προηγούμενης) και συνεχίζει το άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, δεν θέλει να νομοθετήσει την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία γιατί είναι δεσμευμένη απέναντι στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους στο κλάδο του εμπορίου"…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass