ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

Από την Πέμπτη στις 100 δόσεις τα χρέη προς ΟΓΑ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:27

Από μεθαύριο την Πέµπτη 2 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΓΑ για οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ, ώστε να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων. Η προθεσμία για ένταξη στην νέα ρύθμιση των 100 δόσεων λήγει στις 30 Απριλίου ενώ στην ρύθμιση του ΟΓΑ µμπορούν να ενταχθούν οφειλές χρονικής περιόδου έως τις 30 Ιουνίου 2014. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Μαρτίου του 2015 και µετά.

Στον οφειλέτη που ρυθμίζει τα χρέη του προσφέρεται διαγραφή προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών σε ποσοστό που ξεκινά από 50% (για εξόφληση από 73 έως 100 δόσεις) και φτάνει μέχρι το 100% (για εφάπαξ εξόφληση), (εξαιρουμένων των αυτοτελών προστίμων (ΠΕΠ, ΠΕΑΠ, ΠΕΠΑΕ) ως εξής:

* Εφάπαξ καταβολή ποσοστό έκπτωσης 100%.

* Ρύθμιση έως 36 μηνιαίες δόσεις έκπτωση 80%.

* Ρύθμιση από 37 έως 50 μηνιαίες δόσεις έκπτωση 70%.

*Ρύθμιση από 51 έως 72 μηνιαίες δόσεις έκπτωση 60%

*Ρύθμιση από 73 έως100 μηνιαίες δόσεις έκπτωση 50%.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις ρυθμιζόμενες ασφαλιστικές οφειλές δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ. Κάθε δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Από το μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση η κύρια οφειλή, αν υπερβαίνει τα 5.000 ευρώ, επιβαρύνεται µε μηνιαίο επιτόκιο 0,25% (ετήσιο 3%) ενώ για οφειλές έως 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία προσαύξηση.  Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, τότε κερδίζει απαλλαγή επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ποσοστό ίσο µε αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται µε την εξόφληση.

ΠΟΤΕ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Η ρύθμιση χάνεται σε περίπτωση:

α. Καθυστέρησης πέραν της μίας δόσης ρύθμισης, για έναμήνα, ανά δωδεκάμµηνο προγράμματος ρύθμισης.

β. Μη καταβολής τρεχουσών εισφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα και σε αγροτικούς συνεταιρισμούς  (σ.σ. εφόσον δεν έχουν μετατραπεί σε Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις), ακόμα και σε Ενώσεις που βρίσκονται σε εκκαθάριση να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το ΙΚΑ σε 150 δόσεις µε διαγραφή 50% των προσαυξήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass