ΕΥΣΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ "ΟΣΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

"Ήρωες οι Θεσσαλοί επιχειρηματίες…"

* Δοντάς: Νέο αναπτυξιακό μοντέλο χρειάζεται η ελληνική οικονομία – Πολλές οι στρεβλώσεις που "γκρεμίζουν" την επιχειρηματικότητα- Κάθε μέρα που περνά κλείνουν 50 επιχειρήσεις και χάνονται 600 θέσεις εργασίας

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2015 1:37

Εύσημα στους Θεσσαλούς επιχειρηματίες που εν μέσω δεινής οικονομικής κατάστασης τολμούν να… επιχειρούν και να αναλαμβάνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες, συνεισφέροντας στην ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας γενικότερα, απέδωσε χθες από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΘΕΒ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 Ο κ. Αγοραστός, απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου και προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων που παρευρέθηκαν στην ανοικτή συνεδρίασή του, χαρακτήρισε τους επιχειρηματίες "ήρωες", αποτύπωσε το σημερινό εχθρικό οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον και επισήμανε τις αγκυλώσεις που λειτουργούν ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κάνοντας αναφορά, σε στρεβλώσεις που προκαλεί η ασφυξία ρευστότητας, η απενεργοποίηση των επενδυτικών νόμων, η απουσία σταθερού φορολογικού συστήματος, η τεράστια γραφειοκρατία, το μεγάλο κόστος ενέργειας, οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, η καθήλωση πόρων του νέου ΕΣΠΑ, έδειξε να κατανοεί την καθημερινότητα που βιώνουν οι επιχειρηματίες και ταυτόχρονα την ανάγκη ανασύστασης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης.

"Που θα στηρίζεται, όπως είπε όχι μόνο στην απάλειψη όλων αυτών των εμποδίων αλλά και στη σύμπραξη και τη συνέργεια όλων των δυνάμεων, πέρα από κομματικές και πελατειακές σχέσεις. Ενός μοντέλου αμφίδρομου και παραγωγικού που θα στηρίζεται στη καινοτομία και τη δράση και θα καθιστά ισχυρές και ανταγωνιστικές τις εγχώριες επιχειρήσεις". "Με αυτό το μοντέλο κινείται επιτυχώς όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια και σ΄ αυτό στηριζόμαστε" κατέληξε ο κ. περιφερειάρχης, ο οποίος δεσμεύτηκε να δρομολογήσει ειδική σύσκεψη για την επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία.

   Την αποκαρδιωτική εικόνα της σημερινής οικονομικής κατάστασης και των Θεσσαλικών επιχειρήσεων ανέδειξε στην ομιλία του και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απ. Δοντάς.

"Κάθε μέρα που περνά κλείνουν 50 επιχειρήσεις και χάνουν τη δουλειά τους 600 εργαζόμενοι, ενώ οι θεσσαλικές επιχειρήσεις είναι κάτω του 60% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλή ΑΕΠ", τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου.

"Η ελληνική οικονομία, χρειάζεται συνέχισε, ένα ευρύ αναπτυξιακό σχέδιο επενδύσεων σε όλο το φάσμα των προιόντων. Χρειάζεται φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές, χρειάζεται ισχυρή βιοτεχνία για να υποκαταστήσει τις εισαγωγές, φθηνή ενέργεια, καθώς αναγκαζόμαστε να μειώνουμε μισθούς για να ανταπεξέλθουμε στο κοστοβόρο ενεργειακό πρόβλημα, χρειάζεται ένα πακέτο βοήθειας σε εξοπλισμό και ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις. Πρέπει το κράτος να αγκαλιάσει τη ιδιωτική πρωτοβουλία και να μη δαιμονοποιεί το κέρδος αλλά να το οδηγεί σε επανεπένδυση. Πρέπει η κοινωνία να μάθει να λειτουργεί με όρους οικονομίας και όχι  πελάτη. Γιατί διαφορετικά, η χώρα δε θα χαθεί αλλά κάποιες γενιές Ελλήνων θα χάσουν το τρένο της ανάπτυξης. Στο χέρι μας είναι να αντιστρέψουμε την κατάσταση προσπαθώντας περισσότερο εμπιστευόμενοι ο ένας τον άλλον" για να καταλήξει δίνοντας και ένα τόνο αισιοδοξίας πως "η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν ξεημερώσει"…   

Στη συνέλευση του Συνδέσμου μίλησε επίσης ο αναπληρωτή ΓΓ του Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτρης Γελαλής, ο οποίος αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά εργαλεία του πρωτογενή τομέα επισημαίνοντας πως στοίχημα για τη χώρα και βαρύνουσα σημασίας κίνηση είναι η στροφή προς την εξωστρέφεια και ο πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Αθανάσιος Σαββάκης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση, να έρθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

  Στη συνέλευση να σημειώσουνε παρέστη ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ κ. Κ. Μπαργιώτας ενώ την παρακολούθησαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας.    

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

ΦΩΤ.: Από τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ στο ξενοδοχείο "Imperial"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass