"ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ

"Πλήττεται ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης"…

* Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Επιμελητήριο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδας

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 8:18

 

 

 

Σε διαμαρτυρία ενάντια στις "αθέμιτες και παράνομες πρακτικές των εμπορικών τραπεζών" στην προώθηση και πώληση ασφαλιστικών προϊόντων προέβησαν χθες οι επαγγελματίες ασφαλιστές του ν. Λάρισας. Συντονιστές, μεσίτες, πράκτορες, μικροί ή μεγάλοι επαγγελματίες, γραφεία ασφαλιστικά του νομού ανησυχώντας για το μέλλον τους, συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΕΑΔΕ ( Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος) με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος προς τους αρμόδιους φορείς, την ενημέρωση των ασφαλισμένων για τα δικαιώματα τους, την προάσπιση της επαγγελματικής τους υπόστασης  και τη διασφάλιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι Λαρισαίοι επαγγελματίες ασφαλιστές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Λάρισας και μετέβησαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στο ψήφισμα καταδικάζουν την "ανεξέλεγκτη αύξηση των περιστατικών εκβιαστικής προώθησης ασφαλιστικών προγραμμάτων" από τις τράπεζες και ζητούν την παρέμβαση των εποπτικών αρχών.  

 " Δυστυχώς, τα Τραπεζικά Ιδρύματα επί σειρά ετών, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα, καθημερινά κατ' επανάληψη και κατ' εξακολούθηση, ακώλυτα και ανεξέλεγκτα, καταστρατηγούν και παραβιάζουν ευθέως τόσο το νομικό και εποπτικό πλαίσιο, όσο και τις βασικές αρχές του υγιούς ανταγωνισμού. Σε δύσκολες στιγμές, τόσο για τους δανειολήπτες Ιδιώτες όσο και για τους επαγγελματίες που χρειάζονται χρηματοδότηση, ασκούνται εκβιαστικές πρακτικές, που στερούν τη δυνατότητα ανεύρεσης της καλύτερης για τους ασφαλισμένους λύσης, είτε φθηνότερου κόστους, είτε πληρέστερης κάλυψης, περιορίζουν την ελευθερία επιλογής του καταλληλότερου ασφαλιστή και εν τέλει αφήνουν τους ασφαλισμένους έκθετους κατά τη στιγμή της επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου.

Οι παραστάσεις μας και οι διαμαρτυρίες μας, τόσο στην αρμόδια Εποπτική Αρχή όσο και σε άλλα πολιτειακά όργανα, δεν είχαν μέχρι σήμερα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Με δεδομένη την ανεξέλεγκτη πλέον, δίχως φραγμούς και δίχως την άσκηση της δέουσας εποπτείας και ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, αλματώδη αύξηση των περιστατικών καθημερινής καταστρατήγησης και κατάφορης παραβίασης εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων της νομοθεσίας και των αρχών, που διέπουν την υγιή, και προπαντός την ασφαλή για τους ασφαλισμένους, λειτουργία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, καλούμε τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Δ.Ε.Ι.Α.) της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Υπουργό Οικονομίας, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τις εισαγγελικές και άλλες αρχές απονομής δικαιοσύνης, να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες -  ασφαλιζόμενοι από τις ανωτέρω παράνομες και αθέμιτες πρακτικές, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσει κάθε παράνομη, καταχρηστική και αθέμιτη πρακτική προώθησης ασφαλιστικών προγραμμάτων σε βάρος των συμφερόντων των ασφαλιζομένων πολιτών αυτής της χώρας, με στόχο την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, όπως η ορθή ενημέρωση του καταναλωτή, η ελευθερία της επιλογής του ασφαλιστή του και η απολύτως συνειδητή ασφάλισή του".

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass