Εργαλείο ανάπτυξης η κοινωνική επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2015 13:30

 

Ένα ενδιαφέρον συνέδριο,  για το θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ως "επιχειρηματικό εργαλείο" μπορεί να συνεισφέρει πολλαπλά στην τοπική ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών αναγκών της, διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Λάρισας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός "ΔΗΜΗΤΡΑ".

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, που ξεκίνησε το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ, ειδικοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης, λήπτες αποφάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, επιχειρηματίες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες ανταλλάσσουν απόψεις και συζητούν για τις προοπτικές ανάπτυξης, με κεντρική θεματολογία τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε μια ευρεία γκάμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το συνέδριο στοχεύσει στο να εφοδιάσει στους συμμετέχοντες με γνώσεις που του επιτρέπουν να κατανοήσει την έννοια και τις πτυχές της πολυδιάστατης κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο σύγχρονο οικονομικό – κοινωνικό περιβάλλον, να αναδείξει τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες απασχόλησης κατά την οικονομική κρίση, να παρουσιάσει καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία για τη δημιουργία και την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, τις εμπειρίες και τις πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και τις προκλήσεις για την ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ο ΝΙΚ. ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ

" Οι επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας έχουν μεγάλη ικανότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας και διατήρησης της απασχόλησης κατά τη διάρκεια περιόδων οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε" επισήμανε στο χαιρετισμό του ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Δίκτυο Γίνε Παραγωγός" κ. Νίκος Πιτσούλης για να προσθέσει πως "κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, όσον αφορά την πολιτική και  νομική αναγνώριση, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και σε εθνικό επίπεδο".

 

Ο ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Στη σημασία του θεσμού και στην υποστήριξη που τυγχάνει από την Περιφέρεια, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "η Περιφέρεια υποστηρίζοντας τη συνεργασία, συνέργεια και αποτελεσματικότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε συνδυασμό με τη κοινωνική στήριξη ευελπιστεί το συνέδριο να προβάλει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Οικονομίας και να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κοινωνική αξία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και στην ενεργοποίηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στην ανάπτυξη του θεσμού της κοινωνικής επιχειρηματικότητας".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass