ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΕΗ

Νέα ρύθμιση για ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος

* Έως 100 δόσεις αποπληρωμής ζητούν οι έμποροι για την επαγγελματική στέγη

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 8:13

Νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τις ανεξόφλητες οφειλές ρεύματος, που σήμερα φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ προωθεί η ΔΕΗ. Το νέο σύστημα διακανονισμών θα περιλαμβάνει περισσότερες δόσεις και μείωση της προκαταβολής επί της συνολικής οφειλής που πρέπει να καταβάλει κάποιος για να ενταχθεί σε αυτό. Οι δόσεις θα ξεπερνούν το σημερινό όριο των 16 δόσεων για τους κακοπληρωτές, ενώ η προκαταβολή θα μειωθεί αρκετά χαμηλότερα από το 20% της συνολικής οφειλής που απαιτεί το τωρινό πρόγραμμα.

Περισσότερες δόσεις θα έχουν οι συνεπείς πελάτες που εντάσσονται για πρώτη φορά σε διακανονισμό οφειλών προς τη ΔΕΗ, οι καταναλωτές που έχουν κάνει ήδη διακανονισμό και τον τηρούν με συνέπεια και όσοι έχουν αθετήσει να πληρώσουν στην ώρα τους είτε ένα λογαριασμό είτε μια δόση αν ανήκουν ήδη σε ρύθμιση. Σημειώνεται πως σήμερα οι 16 δόσεις αφορούν στους πελάτες της ΔΕΗ που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, καθώς για τους τελευταίους οι δόσεις φτάνουν σήμερα ακόμη και τις 40. Για τους ευάλωτους πελάτες που είναι συνεπείς, σήμερα η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Στο μεταξύ η ΕΣΕΕ έστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΗ ζητώντας ειδικά για την κατηγορία επιχειρηματιών, να τεθεί υπό επεξεργασία πρόγραμμα διακανονισμών που θα φτάνει τις 100 δόσεις. "Μ' αυτόν τον τρόπο θα δοθεί κίνητρο σε χιλιάδες επιχειρηματιών να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουν έτσι να παραμείνουν ζωντανοί μέσα στην κρίση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σταθερά έσοδα για την ΔΕΗ". Παράλληλα, η ΕΣΕΕ ζήτησε να μην υπάρξουν αυξήσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και να μην καταργηθεί η ισχύουσα έκπτωση 20%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass