Αγωγή 110 λογιστών κατά του Υπ. Οικονομικών

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2015 19:31

 

Υπέρμετρη ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση έχουν προκαλέσει οι δυσλειτουργίες του φορολογικού συστήματος γεγονός που οδήγησε 110 λογιστές και φοροτεχνικούς απ όλη την Ελλάδα να ασκήσουν αγωγή κατά του Υπουργείου Οικονομικών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Για όλους τους λόγους που αναφέρονται στη σχετική αγωγή διεκδικούν το συνολικό ποσό 550.000 ευρώ.

Το σκεπτικό της αγωγής είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο με τις πράξεις και παραλείψεις του παρεμβαίνει στην άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού  υποχρεώνοντας μας να εργαζόμαστε υπό συνθήκες αδικαιολόγητα δυσμενείς ,κατά παράβαση όχι μόνο των άρθρων 5 παρ.1 και 22 Συντ. και 57 Α.Κ αλλά και των άρθρων 1 και 31 παρ.1 και 2 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε με τα οποία διασφαλίζεται το δικαίωμα σε εργασία υπό συνθήκες αξιοπρέπειας ,με σεβασμό στην ασφάλεια και την υγεία.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι μόλις 18 ημέρες πριν τη λήξη υποβολής, η Υφυπουργός Οικονομικών καταθέτει προς ψήφιση "μίνι φορολογικό νομοσχέδιο" το οποίο ανατρέπει τις διατάξεις για θέματα που αφορούν τη  φορολογική νομοθεσία  που ισχύει για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη υποβληθεί.  Αποτέλεσμα θα είναι, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις η υπερφόρτωση του συστήματος,  οι συνεχείς διακοπές στη λειτουργία του και η αδικαιολόγητη και με ευθύνη της Δημόσιας Διοίκησης,  επιβάρυνση των φορολογουμένων αλλά και των συνυπεύθυνων επαγγελματιών λογιστών με επιπρόσθετες χρηματικές ποινές, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη εξοντωμένη οικονομικά, ελληνική κοινωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass