ΝΕΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Τι ισχύει για την επιλογή κατώτερης κατηγορίας

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2015 9:02

 

 

Όπως είναι γνωστό, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν την κατάταξή τους στην αμέσως κατώτερη ή στη δεύτερη κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία κλάδου σύνταξης. Με νεότερη διάταξη προβλέπεται ότι: «ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή το έχουν απολέσει, μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν την κατάταξή τους σε μία εκ των τριών αμέσως κατώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών του κλάδου σύνταξης, όπως αυτές προβλέπονται από το Π.Δ. 5/2007 (Α' 4), από αυτήν που υπάγονται υποχρεωτικά, και να παραμείνουν σε αυτήν έως 31.12.2016. Ασφαλισμένοι που κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος διατηρούν ενεργό δικαίωμα επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 32 του Ν. 4075/2012 (Α' 89), όπως ισχύει, μπορούν, με νέα αίτησή τους, να ασκήσουν το δικαίωμα επιλογής ως προς τον, κατά περίπτωση, αριθμό κατηγοριών που υπολείπονται, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με την παρούσα ρύθμιση χορηγείται μέχρι δύο φορές»

Για την ομοιόμορφη εφαρμογή της νέα διάταξης από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Οργανισμού, δίνονται οι πιο κάτω διευκρινίσεις - οδηγίες:

Το δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε έως και τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με τη νέα διάταξη, παρέχεται σε «νέους» και «παλαιούς» ασφαλισμένους που:

1. Δεν το έχουν ασκήσει ποτέ

2. Το έχουν ασκήσει με τις προϋφιστάμενες διατάξεις (Ν.4075/2012) και το έχουν απολέσει ή θα το απολέσουν.

3. Έχουν ενεργό δικαίωμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4075/2012 και επιθυμούν να το διευρύνουν ως προς τον, κατά περίπτωση, αριθμό κατηγοριών που υπολείπονται.

Προσοχή! Οι προαιρετικά ασφαλισμένοι, δεν έχουν δικαίωμα επιλογής κατάταξης σε κατώτερη κατηγορία. Ασφαλισμένοι που ζητούν τη συνέχιση της ασφάλισής τους προαιρετικά και, κατά τη διαγραφή τους, έχουν ενεργό δικαίωμα επιλογής κατώτερης κατηγορίας, κατατάσσονται στην κατηγορία στην οποία θα βρίσκονταν αν δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα μείωσης κατηγορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass