ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Τριετής παράταση για ανέγερση κατοικιών σε παραχωρηθέντα οικόπεδα

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2015 14:23

Τριετής παράταση δόθηκε με διάταξη νόμου σε όσους έχουν παραχωρηθεί δημοτικά και κοινοτικά οικόπεδα προκειμένου να κτίσουν και δεν το έχουν πράξει.

Πριν από μερικές μέρες, με έγγραφό του προς το υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων. Κολλάτος, αναδείκνυε το πρόβλημα, καθώς έληγε η προθεσμία (7 Ιουνίου), εντός της οποίας, όσοι άποροι και αναξιοπαθούντες, είχαν λάβει, με ευνοϊκούς όρους δημοτικό οικόπεδο στον Πυργετό για να κτίσουν και δεν το είχαν πράξει, όφειλαν να αναμεταβιβάσουν (επιστρέψουν), τα οικόπεδα στο δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η «Ε», πολλοί δημότες του πρώην δήμου Κάτω Ολύμπου, όπου είχε γίνει διανομή γαιών, απέκτησαν με τον τρόπο αυτό οικόπεδο με σκοπό να κτίσουν. Πράγματι, αρκετοί έκτισαν σπίτια με τον τρόπο αυτό, κάτι όμως που συνέβη σε εποχές κατά τις οποίες το επέτρεπε η οικονομική συγκυρία, πριν δηλαδή την οικονομική κρίση.

Πολλοί όμως έμειναν απλά με το οικόπεδο. Το οποίο κινδύνευαν να χάσουν, επιστρέφοντάς το στο δήμο, καθώς δεν είχαν καταφέρει να ανοικοδομήσουν (σ.σ.: ήταν ένας από τους σαφείς όρους με τους οποίους έγινε η παραχώρηση των οικοπέδων).

Με το έγγραφό του ο –σημερινός πια- δήμος Τεμπών ζητούσε 5ετή παράταση, το υπουργείο έδωσε 3ετή και συγκεκριμένα μέχρι τις 10 Μαϊου του 2018.

Η παράταση όμως δε δίνεται αυτόματα, καθώς προϋπόθεση είναι να υπάρξει αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που αποφαίνεται επί της αίτησης κάθε δημότη.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Τεμπών καλεί τους δημότες του Πυργετού οι οποίοι δεν ανέγειραν κτίσμα στα παραχωρηθέντα δημοτικά οικόπεδα, να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα προκειμένου να υποβάλουν αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για παράταση της προθεσμίας ανέγερσης κατοικίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass