Η ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Intercomm Foods: 27η σε κέρδη επιχείρηση στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2018 15:08
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intercomm Foods κ. Στέργιος Τσαγκούλης.  Φωτ.: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intercomm Foods κ. Στέργιος Τσαγκούλης. Φωτ.: Αλέξανδρος Ευθυμιόπουλος

Με το 99% της συνολικής παραγωγής της να εξάγεται σε 62 χώρες στον κόσμο, σεβόμενη τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου, διατηρώντας ασυναγώνιστη ποιότητα σε προϊόντα και πρώτες ύλες και κάνοντας προσεκτικές και καίριες επενδύσεις, αλλά και επιτυχείς συνεργασίες η Intercomm Foods, με έδρα τη Λάρισα, κατάφερε να κερδίσει την 27η θέση ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες (EBITDA*) ελληνικές επιχειρήσεις για το 2016.


Η Intercomm Foods, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική μεταποιητική επιχείρηση βρώσιμης ελιάς και από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποιημένων φρούτων της ελληνικής αγοράς. Η οικογενειακή επιχείρηση λειτουργεί εργοστάσια σε Λάρισα, Χαλκιδική και Άρτα, εξάγοντας σχεδόν το σύνολο της παραγωγής της, σε ποσοστό 99%. Για το 2016 βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα στις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις (EBITDA), με τζίρο 81,3 εκατ. ευρώ και αποτελέσματα χρήσεως 11,25 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, συγκαταλέγεται και στη λίστα με τις 100 εταιρίες με τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη προ φόρων για την ίδια χρονιά, με αύξηση 7,3% σε σχέση με το 2015.
Στο τιμόνι της εταιρίας βρίσκεται εδώ και 23 χρόνια ο Στέργιος Τσαγκούλης, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Σύμφωνα με τον κ. Τσαγκούλη αυτή η διάκριση είναι αποτέλεσμα σκληρής συλλογικής δουλειάς, αλλά και καλά σχεδιασμένων κινήσεων και επιχειρηματικής στρατηγικής που έχει χαραχθεί σε βάθος χρόνου. Ο ίδιος δεν διστάζει να πει ότι το πραγματικό κεφάλαιο της εταιρίας που διοικεί είναι το ανθρώπινο δυναμικό της, δηλαδή μια ομάδα άρτια εκπαιδευμένη που δρα συντονισμένα και αποτελεσματικά, ικανή να αντεπεξέρχεται στις καθημερινές προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.
Έχοντας εδραιώσει τη θέση της στην πρώτη γραμμή των ξένων αγορών και με πελάτες σε 62 χώρες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική, η Intercomm Foods, συνεχίζει την ανοδική της πορεία επιδεικνύοντας υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, έξυπνου προγραμματισμού και αποτελεσματικής διαχείρισης. Η διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων, η ανάπτυξη νέων προϊόντων και κυρίως η ετοιμότητα της διοίκησης αποτέλεσαν ανάχωμα στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον και ταυτόχρονα, εχέγγυα για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της εταιρίας. Αξίζει δε να αναφέρουμε, ότι ο μεγαλύτερος όγκος των κεφαλαίων που επενδύθηκαν είχε ως κατεύθυνση τις νέες τεχνολογίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας, της συσκευασίας αλλά και τη μείωση του κόστους παραγωγής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διείσδυση της εταιρίας στη βρετανική αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σημαντική αύξηση στην κατανάλωση προϊόντων που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή αλλά και η πρόσφατη συνεργασία με την Emirates, όπου antipasti της Intercomm Foods με βάση την ελιά σερβίρονται στην πρώτη θέση της αεροπορικής εταιρίας. Η εταιρία το τελευταίο διάστημα έχει εισαχθεί δυναμικά στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, ενώ μεγάλα περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης υπάρχουν στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία όπου η κατανάλωση βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου αυξάνονται γεωμετρικά. Επιπρόσθετη αξία στα προϊόντα της επιχείρησης αναμένεται να δώσει η ολοκληρωμένη διαχείριση που εφαρμόζει η Intercomm, μέσω ενός διεθνώς αποδεκτού πρωτοκόλλου παραγωγής που προσφέρει αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο και αποτελεί το διαβατήριο για την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας. Επίσης σημαντική δραστηριότητα υπάρχει και στην αγορά των βιολογικών προϊόντων.
Σε ό,τι αφορά στη μελλοντική δράση της εταιρίας, όπως σημειώνει ο κ. Τσαγκούλης στόχος είναι η σταθεροποίηση της Intercomm Foods σε αυτά τα επίπεδα κερδοφορίας, προτού προχωρήσει σε νέα ανοίγματα και επενδύσεις.

Η INTERCOMM FOODS
Η Intercom Foods A.E. ιδρύθηκε στη Λάρισα το 1990. Επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της των 150.000 τ.μ. Παράγει προϊόντα κομπόστας ροδακίνου - βερικόκου, ροδάκινο και βερίκοκο σε ασηπτική συσκευασία, ελαιών και αντιπάστι σε λευκοσιδηρό δοχείο και βάζο με τη δική της ετικέτα DELPHI αλλά και με Ιδιωτική Ετικέτα για τους μεγαλύτερους εισαγωγείς τροφίμων και για τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παγκοσμίως.
Οι κύριες κατηγορίες προϊόντων της είναι οι βρώσιμες και μεταποιημένες ελιές με το σήμα Delphi, που καλύπτουν το 65% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας, καθώς και το ασηπτικό ροδάκινο - βερίκοκο, οι μαρμελάδες και οι κομπόστες φρούτων, που αποτελούν το 35% των πωλήσεων.
Η εξαγωγική της δραστηριότητα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τις αγορές των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ν. Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Κίνας και των Βαλκανίων καθώς και χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στους πελάτες της Intercomm συμπεριλαμβάνονται πολυεθνικές και επιχειρήσεις μαρμελάδας, παιδικών τροφών, χυμών φρούτων και άλλων προϊόντων επεξεργασίας φρούτων, καθώς και διεθνείς λιανεμπορικές αλυσίδες, όπως Carrefour, Aldi, Lidl, Tesco, ΟΒΙ κ.α, για τις οποίες παράγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Το μόνιμο προσωπικό της ανέρχεται σε 500 άτομα, αριθμός που φτάνει τους 1050, συνυπολογίζοντας του εποχικούς υπαλλήλους.

*Ο δείκτης EBITDA αφορά στα κέρδη μιας εταιρίας προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass