Επιμελητήριο Λάρισας: Να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση της επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 12:30

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την επιχειρούμενη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας μέσα από το βαρύτατο φορολογικό πλαίσιο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί για την επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους εκφράζει  προς την κυβέρνηση η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Σε ψήφισμα που υιοθετήθηκε μετά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΒΕΛ με παραγωγικούς φορείς και το οποίο αποστέλλεται στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, εκφράζεται η έντονη ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής για την επερχόμενη "φοροκαταιγίδα" και απαιτείται η άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα σ΄αυτό επισημαίνονται τα εξής:

 "Στα χρόνια του μνημονίου η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις συνεχείς και ανελέητες φοροεπιδρομές. Πρέπει επιτέλους να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η έξοδος από την κρίση θα επέλθει μόνο από τις βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να παράξουν πλούτο περαιτέρω υπερφορολόγηση θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Με βάση τα ανωτέρω το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λάρισας στην έκτακτη συνεδρίαση, της 25ης Ιουνίου 2015, αποφάσισε:

1. Να διατυπώσει την έντονη δυσαρέσκεια του για την επιχειρούμενη συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας μέσα από το βαρύτατο φορολογικό πλαίσιο που προτείνετε και να επιφυλαχτεί για άμεσες ενέργειες σε κάθε επίπεδο.

2. Να απαιτήσει την άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα αλλά και το άμεσο ξεκαθάρισμα του φορολογικού και αναπτυξιακού πλαισίου με σαφή στοιχεία απεμπλοκής του Δημόσιου τομέα.

3. Να ζητήσει τη ρεαλιστική διαχείριση των διαχρονικών προβλημάτων της Ελληνικής οικονομίας μέσα από τον επανασχεδιασμό της λειτουργίας τόσο της Γενικής Κυβέρνησης όσο και των φορέων του Ελληνικού δημοσίου."

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass