Κοινωφελής εργασία για 30.000 ανέργους

* ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ Ο ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2018 15:04

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κοινωφελούς απασχόλησης, διάρκειας οκτώ μηνών, σε δήμους και περιφέρειες. Υπολογίζεται πως το εν λόγω πρόγραμμα θα αφορά σε τουλάχιστον 30.000 ανέργους. Από το σύνολο των θέσεων οι 25.000, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν υπηρεσίες δήμων και οι υπόλοιπες 5.000 τις περιφέρειες.

Στον Οργανισμό γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις και διεργασίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέσα στον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο. Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος οι τοποθετήσεις όσων επιλεγούν θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως ο μισθός του προγράμματος ανέρχεται σε 495,25 ευρώ τον μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών ο μισθός ανέρχεται σε 431,75 ευρώ μηνιαίως. Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο. Μεταξύ των ειδικοτήτων που πρόκειται να ζητηθούν από το πρόγραμμα για απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες είναι γεωπόνοι, λογοθεραπευτές, μηχανολόγοι μηχανικοί, κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, ελαιοχρωματιστές, βρεφοκόμοι, βιβλιοθηκονόμοι, οδηγοί και μάγειροι. Μάλιστα σε σχέση με το 2017, οι θέσεις είναι αυξημένες κατά περίπου 3%. Είναι ενδεικτικό πως πέρυσι οι θέσεις στους 274 δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για φέτος ο αριθμός των θέσεων – όπως τουλάχιστον έχει υπολογιστεί – φτάνει τις 25.000.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass