Ούτε για τους συνταξιούχους ανοίγουν τράπεζες στην Αγιά

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 19:14

 

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Εκτός της λίστας με τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα οποία θα ανοίξουν από αύριο 1η Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται η Αγιά!

Η είδηση, που επίσημα έγινε γνωστή μέσω των διαδικτυακών μέ­σων μαζικής ενημέρωσης το μεσημέρι και ταχύτατα μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα στους κατοίκους της κωμόπολης, προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, κυριολεκτικά σοκ στους εκατοντάδες των συνταξιούχων, τόσο της Αγιάς, όσο και της ευρύτερης περιοχής, που δεν διαθέτουν κάρ­τες ανάληψης ή χρεωστικές για τις συναλλαγές τους.

Τα δύο υποκαταστήματα, ένα της Εθνικής και ένα της Πειραιώς, θα παραμείνουν κλειστά, όπως τις προηγούμενες δύο μέρες, και η εξυπη­ρέτηση θα συνεχίσει να γίνεται μόνο από τα ΑΤΜs.

Ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της Αγιάς, σε αντίθεση με τις άλ­λες κωμοπόλεις του νομού (Ελασσόνα, Τύρναβος, Φάρσαλα), έφερε έντονη δυσφορία και μεγάλωσε την, ήδη πολύ αυξημένη, αγανάκτηση του κόσμου, κάτι που ήταν ιδιαιτέρως εμφανές στα πολλά, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της λίστας, τηλέφωνα δια­μαρτυρίας δημοτών προς το Γραφείο της «Ε», οι οποίοι θέλησαν να κα­ταγγείλουν το γεγονός.

Οι συνταξιούχοι, λοιπόν, συνολικά του Δήμου Αγιάς, όσοι εκ των οποίων δεν διαθέτουν κάρτα, είναι αναγκασμένοι αύριο Τετάρτη ή μεθαύριο να μετακινηθούν (!) σε κάποιο υποκατάστημα της Λάρι­σας για να εισπράξουν 120 (!) ευρώ από τη σύνταξή τους όπως έχει ορί­σει το αρμόδιο υπουργείο. Προς διευκόλυνσή τους, στην τόση ταλαιπω­ρία που τους έχει φορτωθεί, ενημερώνουμε πως τα αντίστοιχα υποκα­τα­στήματα της Πειραιώς στη Λάρισα, στα οποία μπο­ρούν να εξυπηρετη­θεί κάποιος, είναι επί της Νικηφόρου Μανδηλαρά 25 και επί της Ίωνος Δρα­γούμη 3. Τα αντίστοιχα της Εθνικής είναι 23ης Οκτωβρίου 11, Αλε­ξάν­δρου Παπαναστασίου 48, Ηρώων Πολυτεχνείου 113 – 115 (Πάρκο Σταθμού) και Ηρώων Πολυτεχνείου 40.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσο­νται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, κα­θώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερη­σίως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass