Η ΑΛΥΣΙΔΑ "Σ/Μ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ" ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ

Στο πλευρό των εργαζομένων και των προμηθευτών της

* Παράδειγμα προς μίμηση από μια επιχείρηση που ξεχωρίζει για τη δυναμική της πορεία στον ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2015 8:00



Την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές και το «λουκέτο» στο τραπεζικό σύστημα έχει επιταχύνει τις στρεβλώσεις και τις αρρυθμίες σ΄ ένα μεγάλο εύρος οικονομικών δραστηριοτήτων της τοπικής αγοράς, από τη στιγμή που οι καταγγελίες για αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, με πρόσχημα την έλλειψη ρευστότητας, πληθαίνουν, μια επιχείρηση της Λάρισας αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες...
Εν μέσω καταιγιστικών εξελίξεων που έχουν πυροδοτήσει στην αγορά έναν κύκλο αθέτησης υποχρεώσεων και οφειλών με πιθανό το ενδεχόμενο να καταστήσουν την αγορά κλινικά «νεκρή», η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ "Βλαχοδήμος" δίνει τη δική της απάντηση στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων και την πληρωμή των προμηθευτών.
Συγκεκριμένα η επιχείρηση εξόφλησε με μετρητά το μισθό των 68 υπαλλήλων της και τους δεκάδες προμηθευτές της, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έχουν απευθείας πρόσβαση στα χρήματα τους, να απαλλαγούν από την καθημερινή τραπεζική περιπέτεια και έτσι να αντιμετωπίσουν αγόγγυστα τις υποχρεώσεις τους τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Η κίνηση αυτή, που είθε να βρει μιμητές και άλλους επιχειρηματίες της Λάρισας, δεν αναδεικνύει μόνο το κοινωνικό πρόσωπο της εταιρίας, ισχυροποιώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της, αλλά στέλνει και μήνυμα για την πρόθεσή της να στηρίζει σε κάθε περίπτωση στο βαθμό που της αναλογεί, την τοπική οικονομία.
" Είναι σαφές πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή της οικονομική κρίσης που έχει αλλάξει τις ζωές και τους προγραμματισμούς όλων μας. Οι αξίες όμως αυτής της επιχείρησης δεν πρόκειται να αλλάξουν. Είμαστε ένας όμιλος που έχουμε ως επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον πελάτη μας, τους συνεργάτες μας και την οικονομία. Επιδιώκουμε να αφήνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, συμβάλλουμε άλλωστε σε κοινωνικές δράσεις και χορηγίες σε ευαίσθητους τομείς αλλά ταυτόχρονα νιώθουμε την ανάγκη να ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες και οι άνθρωποί μας" τονίζει ο κ. Κώστας Βλαχοδήμος, σχολιάζοντας την κίνηση της επιχείρησης.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Αποκαλύπτοντας τη "φιλοσοφία" της επιχείρησης, που αποτελεί και το μυστικό της 10ετούς δυναμικής πορείας της, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ήταν ξεκάθαρος. "Σε μία περίοδο σκληρού ανταγωνισμού στο λιανικό εμπόριο, θα έχουμε ως γνώμονα την ίδια συνταγή επιτυχίας. Την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Απασχολούμε αποκλειστικά υπαλλήλους από την περιοχή μας και συνεργαζόμαστε με ντόπιους παραγωγούς και επιχειρηματίες. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και όλη την παραγωγική διαδικασία του νομού. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί...".
ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ
Ερωτηθείς για τα πρόσφατα σενάρια εξαγορών στα οποία ενεπλάκη προσφάτως η επιχείρηση καθώς και αν τις ημέρες αυτές υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία των καταστημάτων και ελλείψεις προϊόντων ο κ. Βλαχοδήμος εμφανίστηκε κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα κυλούν ομαλά. Σχετικά με το υποτιθέμενο θέμα εξαγοράς, αφού πρωτίστως να ευχαριστήσω τους καταναλωτές του ν. Λάρισας για την αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνουν στα καταστήματα και να επαναλάβω τη δέσμευσή μας για φθηνά, ποιοτικά προϊόντα και άψογη εξυπηρέτηση, να επισημάνω σε όλους τους τόνους πως είναι ψευδές και να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση πως ήρθαμε για να μείνουμε και εδώ θα μείνουμε"...
Παρενθετικά να σημειώσουμε πως η εταιρία αυτή τη στιγμή διαθέτει 4 καταστήματα στο νομό Λάρισας, ένα στην Ελασσόνα, ένα στη Γιάννουλη, και δύο εντός της πόλης, στη Χρυσοχόου και στη Μανδηλαρά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass