Στάση εργασίας σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ - ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:05

Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής. Την κινητοποίηση προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Με δεδομένο ότι η στάση είναι πανελλαδική και στην ΠΟΠΟΚΠ η στάση εργασίας αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ, να έχουν υπόψη του οι ασφαλισμένοι του ν. Λάρισας πως σήμερα πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Η κινητοποίηση γίνεται για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΕΦΚΑ, δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, σε βάρος ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργαζομένων ενώ στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση - συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Εργασίας  στις 12.30 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν:
* Την παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης μέχρι την ολοκλήρωση κάθε επιμέρους έργου και την τροποποίηση κομβικών διατάξεων του Οργανογράμματος.  
* Την ενίσχυση και ανανέωση της γερασμένης, σχεδόν ανύπαρκτης, υλικοτεχνικής υποδομής και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.  
* Άμεση λύση στα ζητήματα της καθαριότητας, της θέρμανσης και του κλιματισμού.  
* Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και κάθε άλλης ειδικότητας που κρίνεται αναγκαία.
* Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων πρώην stage που παραμένουν στην υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι καλύπτουν στο σύνολό τους πάγιες και διαρκείς ανάγκες περισσότερο από μια δεκαετία.
* Άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων που αφορούν σε κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή, π.χ. μεταπτυχιακά, αναγνώριση χρόνου προϋπηρεσίας κ.λπ.  
* Την κατάργηση κάθε σχετικής διάταξης που επιτρέπει στο «μακρύ χέρι» της Πολιτικής Ηγεσίας να «λεηλατεί» κατά το δοκούν τα αποθεματικά του ΕΦΚΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass