ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΊΜΕΝΑΝ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗ Β΄ΔΟΣΗ ΤΩΝ 120 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Νέα ταλαιπωρία χθες για συνταξιούχους στη Λάρισα

* Όσοι δεν είχαν κάρτα είναι οι πλέον αδικημένοι - Μαζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ και χθες

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2015 8:09




Νέα ταλαιπωρία, από άγνοια και έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης, υπέστησαν χθες συνταξιούχοι της Λάρισας στα υποκαταστήματα των τραπεζών. Πολλοί συνταξιούχοι και κυρίως αυτοί που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα τα 120 ευρώ της σύνταξής τους, θεωρούσαν, και πολύ ορθώς, ότι μπορούν να λάβουν άλλα τόσα για την τρέχουσα εβδομάδα, έσπευσαν από νωρίς στην τράπεζα για να εξυπηρετηθούν.
Εκεί όμως ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ανάληψη από το λογαριασμό τους καθώς οι τράπεζες εξυπηρετούσαν μόνο τους συνταξιούχους που δεν είχαν κάρτα και δεν είχαν καταφέρει να λάβουν από την περασμένη εβδομάδα τα 120 ευρώ και όχι εκ νέου όλοι οι συνταξιούχοι για τη νέα εβδομάδα. Εφόσον είχαν καταφέρει να προμηθευτούν την κάρτα ανάληψης, μπορούσαν να "τραβήξουν" τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ, όσο ήταν δηλαδή και χθες το όριο ανάληψης. Αν δεν είχαν όμως προμηθευτεί την κάρτα, δεν μπορούσαν να κάνουν καμία συναλλαγή…
Αν και η συγκεκριμένη ομάδα των συνταξιούχων είναι η πλέον αδικημένη από τις τραπεζικές εξελίξεις, καθώς μέχρι τώρα έχουν λάβει μόνο τα 120 ευρώ της σύνταξής τους, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που διέθεταν κάρτα και μπορούσαν καθημερινά να παίρνουν τα 60 ευρώ, ωστόσο για την ώρα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα και ούτε φαίνεται πως θα ληφθεί. Να σημειώσουμε ότι χθες στις γνωστές πλέον τράπεζες της Λάρισας, πέραν από τις πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, οι υπόλοιπες συναλλαγές αφορούσαν στην έκδοση καρτών και καταθέσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών σύμφωνα με όσα όρισε η ισχύουσα πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Εξάλλου οι γνώριμες εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών συνεχίστηκαν και χθες με το όριο των αναλήψεων από κάποια στιγμή μετά να πέφτει από τα 60 στα 50 ευρώ εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων. Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες, εφόσον πλέον η τραπεζική αργία παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι και αύριο, να μην επιβαρύνονται με προμήθεια όσοι χρησιμοποιούν για τις αναλήψεις μετρητών τα ΑΤΜ του συστήματος ΔΙΑΣ. Σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass