Επιταχύνει ο εξωδικαστικός

ΣΤΙΣ 10.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2018 15:00

Με ταχύτερους ρυθμούς προχωρά ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών με τις αιτήσεις να αναμένονται να έχουν φτάσει τις 10.000 έως το τέλος της χρονιάς. 

Η ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών, η μείωση των αναγκαίων δικαιολογητικών από 27 σε 3 αλλά και η διασύνδεση των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την ρύθμιση των οφειλών έχουν επιταχύνει τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των υποθέσεων που έχουν ολοκληρωθεί να ξεπερνούν τις 580.

Το νέο στοιχείο το οποίο διευκολύνει τις ρυθμίσεις είναι ότι πλέον υπάρχει εργαλείο ανάλυσης βιωσιμότητας των επιχειρήσεων με έτοιμες πρότυπες λύσεις το οποίο μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μπορούν να αξιοποιούν και οι τράπεζες μειώνοντας κατά πολύ το χρόνο διεκπεραίωσης μιας αίτησης για ρύθμιση. Ιδιαίτερα θετικό για τις επιχειρήσεις είναι ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης αναδιάρθρωσης η εταιρία βγαίνει από το «βαθύ κόκκινο» του Τειρεσία και σταδιακά ανάλογα με την εξυπηρέτηση του χρέους αλλάζει βαθμίδα μετά από ένα χρόνο, ενώ μετά την υπογραφή σύμβασης αναδιάρθρωσης μπορεί να παίρνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass