ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ

"Κάνουμε ότι μπορούμε για να μην σημειωθούν ελλείψεις"

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2015 8:09




«Οι επιχειρήσεις προμηθευτών και του λιανεμπορίου κάνουν ότι μπορούν για να μην σημειωθούν ελλείψεις», κατέστησε απολύτως σαφές, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), Νίκος Καραγεωργίου. «Το κλείσιμο των τραπεζών ήταν καταλυτικά δραματικό σε όλους τους μηχανισμούς, πληρωμές, εισπράξεις, εισαγωγές, εξαγωγές, φορτωτικά έγγραφα, εμβάσματα, προεμβάσματα, ανοίγματα πιστώσεων και όλες τις διαδικαστικές ενέργειες που το εμπόριο και οι τράπεζες μεταχειρίζονται στη συνήθη καθημερινότητα», δήλωσε ο Ν. Καραγεωργίου. Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργίου, «η άρνηση των προμηθευτών να φορτώσουν παρά μόνον με προέμβασμα 100% και με την παντελή έλλειψη ρευστού στην αγορά είναι προφανές ότι δεν γεμίζουν ούτε αποθήκες, ούτε ράφια με προϊόντα».
Ο πρόεδρος του ΕΣΒΕΠ πρόσθεσε ότι «η λύση είναι η άμεση συμφωνία, η επανεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην απελευθέρωση του ELA και το άνοιγμα των τραπεζών». Ειδικότερα σε ότι αφορά στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων ο κ. Καραγεωργίου ανέφερε ότι «εάν αδειάσει ένα ράφι με ελληνικά προϊόντα σε ξένες αγορές δεν περιμένει βέβαια. Κάποιο άλλο προϊόν θα μπει σε αυτό το ράφι και η επανάκτησή του θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass