"Εφιάλτης" οι κατασχέσεις για τους μικρούς επιχειρηματίες

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2018 22:18

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) μεθαύριο Δευτέρα ξεκινά ο νέο γύρος των κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων της Λάρισας ενάντια  στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς. Χθες μία μέρα αφότου η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ν. Λάρισας έθεσε τα σωματεία τους σε αγωνιστική ετοιμότητα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή της να προχωρήσει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ.


Με τις κινητοποιήσεις τους αυτές οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες της αγοράς σκοπεύουν να αναγάγουν τόσο την προστασία της επαγγελματικής στέγης όσο και την θωράκιση των επαγγελματικών τους λογαριασμών σε μείζονα πολιτικά ζητήματα. "Ο αγώνας μας αφορά στην επιβίωσή μας, στην επιβίωση των οικογενειών μας" τονίζουν. Θέλουμε με τις κινητοποιήσεις αυτές να αναδείξουμε τα ζητήματα της υπερχρέωσης και της ανάγκης να βρεθεί μια λύση για τις καθυστερούμενες οφειλές προς τα Ταμεία, να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να σταματήσει την αδιέξοδη πολιτική που στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα , να σπάσει ο φαύλος κύκλος  της ανασφάλειας και του φόβου"λένε.
Να σημειώσουμε πως το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία παραμένει σταθερά υψηλό παρά τις διάφορες ρυθμίσεις, οι οποίες φαίνονται αναποτελεσματικές εξ αιτίας της αδυναμίας ταυτόχρονης καταβολής τρεχουσών και παλαιότερων φόρων ενώ εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατάσχεση/ ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές. Να επισημάνουμε πως οι στατιστικές εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν ότι συντηρείται ένα καθεστώς υψηλής έκθεσης των επιχειρήσεων σε οφειλές προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς μία στις 10 επιχειρήσεις έχει ταυτόχρονα οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες  υπερβαίνουν τα 220 δισ. (και κατά πολύ το ΑΕΠ της χώρας), ενώ η τάση τους παραμένει αυξανόμενη. Το 17,5% των μικρών επιχειρήσεων) οφείλουν πάνω από 20.000 €, που είναι το κατώφλι για να μπορεί να υποβάλλει κανείς αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης ιδιωτικού χρέους. Σχετικά με την παρακολούθηση των ροών του νέου ασφαλιστικού συστήματος, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υπόχρεων (75,7%) δηλώνει ότι καταβάλλει λιγότερες (63,6%) ή ίδιες εισφορές (12,1%), ενώ το 17,4% ότι καταβάλλει περισσότερες.
Επισημαίνεται επίσης πως την ερχόμενη Τετάρτη 31 Οκτωβρίου η ΟΕΒΕΛ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση των σωματείων της στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο και ακολούθως πορεία διαμαρτυρίας  προς την Περιφέρεια.
Να θυμίσουμε πως το σωματείο επιπλοποιών έχει ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις, για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς καθώς την περασμένη Πέμπτη προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία, την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ ενώ την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου σχεδιάζεται δημόσια κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους Ερμού και Κύπρου.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass