Κλίμα αγορών στη Λάρισα

Συνωστισμός και στα καφέ * Ανακοίνωση Εμποροϋπαλλήλων

Δημοσίευση: 05 Νοε 2018 22:50

Ανοιχτή η αγορά χθες Κυριακή στη Λάρισα και οι Λαρισαίοι με τον... ανοιξιάτικο καιρό σύμμαχό τους «πλημμύρισαν» τους δρόμους και τους πεζοδρόμους της πόλης.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε τα εμπορικά (όσα δεν είχαν κατεβασμένα τα ρολά τους μη συμμετέχοντας στην απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) ήταν αρκετός, με αρκετούς συμπολίτες να κρατάνε σακούλες και άλλους να κάνουν έρευνα αγοράς για τις εντός της σεζόν εκπτώσεις που αρχίζουν σήμερα. Ο κόσμος αρχικά κινήθηκε προς τα καφέ, στα οποία υπήρχε και μια μικρή αναμονή μέχρι να βρεθεί κάποιο τραπέζι και έπειτα -προς το μεσημέρι- η κίνηση ήταν προς τα καταστήματα εστίασης με τα τσιπουράδικα να γνωρίζουν άλλη μια μέρα δόξας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Απεργία προκήρυξε για χθες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αντιδρώντας στο κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας αντιλαμβανόμενος την αντικειμενική δυσκολία να απεργήσουν οι υπάλληλοι 7 Κυριακές στη Λάρισα και 32 Κυριακές στα τουριστικά μέρη της Ελλάδος "εξόρμησε" στα ανοιχτά μαγαζιά και κάλεσε τους εμποροϋπαλλήλους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία ενάντια στον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας Αγγελική Δασκαλάκη μιλώντας στην "ΕτΔ" δήλωσε: «Σήμερα βγήκαμε στα μαγαζιά και καλέσαμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία ενάντια στον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις όσον αφορά στον κατώτατο μισθό που είναι πολύ μεγάλο ζήτημα για τους εργαζόμενους. Βάζουμε και το ζήτημα της Κυριακής αργίας γιατί δεν είναι θέμα αποσπασμένο από τα συνολικότερα ζητήματα που παλεύουμε και επίσης βάζουμε το ζήτημα να υπογραφεί σύμβαση στον κλάδο, γιατί ναι μεν μιλάνε για υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων, όμως ο κλάδος του εμπορίου είναι εκτός κλαδικής σύμβασης από το 2012 και μετά. Είμαστε έρμαια δηλαδή...».

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass