«Δώστε πίσω ό,τι μας αρπάξατε…»

* ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ * ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 22:06

Συνταξιούχοι έξι ασφαλιστικών Ταμείων, των αντίστοιχων συλλόγων και σωματείων του νομού Λάρισας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και οργανώνουν κινητοποίηση κατά της περικοπής των συντάξεων, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, με συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και αποκτήσαμε με κόπο και ιδρώτα. Να καταργηθεί στο σύνολό του ο νόμος Κατρούγκαλου», υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των έξι σωματείων συνταξιούχων, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, απευθύνοντας κάλεσμα στα μέλη τους να δώσουν δυναμικό παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, δηλώνοντας συμμετοχή για τη μετάβασή τους με λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα.

«Παίρνουν από τις τσέπες των συνταξιούχων για να ενισχύσουν το ματωμένο υπερπλεόνασμα. Δεν θα υποστούμε μεγαλύτερη μείωση…», υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ.  Αστέριος Τσούτσας, ενώ «πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου» ζήτησε ο αντιπρόεδρος  των Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Παπαδούλης.

«Όχι περικοπές των συντάξεων, όχι στη μείωση του αφορολόγητου, όχι στην ιδιωτικοποίηση της υγείας» ήταν το αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του Δημοσίου ν Λάρισας κ. Θεόδωρος Καραγώγος, ενώ μαζί τους συντάχθηκαν επίσης χθες ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ-ΤΣΑ ν. Λάρισας κ. Δ. Χατζημπάρμας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ κ. Ευάγγελος Κακαγιάννης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων ν. Λάρισας κ. Ευάγγελος Βοζαλής.

Αναλυτικότερα τα κοινά αιτήματα των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων Συνταξιούχων (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-Δημοσίου-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΝΑΤ-ΠΣΣ ΔικηγΌρων-ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), τα οποία διεκδικούν στην πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, είναι τα εξής:

-«Να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να επιβάλλει τις νέες θανατηφόρες περικοπές του νόμου 4387/16.

-Να διεκδικήσουμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις.

Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

-Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωσης με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις

και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμου Κατρούγκαλου).

-Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.

-Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας

-Άμεση απόδοση των δώρων.

-Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.

-Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό  νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

-Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

-Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους  τους συνταξιούχους».

Οι συνταξιούχοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα 2410-536618 (συνταξιούχοι ΟΑΕΕ) και 2410-536160 (συνταξιούχοι ΙΚΑ).

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass