Στη λίστα των θυμάτων της κρίσης και η εταιρία "Υιοί Χατζηκρανιώτη"

ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΣΤΙΣ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 22:16

 Στη λίστα των θυμάτων της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων περνά άλλη μία ιστορική και εμβληματική εταιρία του ν. Λάρισας. Μια παραδοσιακή  οικογενειακή επιχείρηση του Τυρνάβου, με βαθιές ρίζες στο χώρο της αλευροποιίας και μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες του κλάδου ζήτησε δικαστική συνδρομή για να ξεφύγει από τα οικονομικά αδιέξοδα, εντείνοντας την αγωνία για την πορεία της πραγματικής οικονομίας και τις αντοχές της αγοράς.


Υπό το βάρος της πολυετούς κρίσης, της επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων, που την έφεραν σε δύσκολη θέση έναντι των ξένων ανταγωνιστών της που σάρωναν την αγορά, της παραγωγικής συρρίκνωσης και της επαπειλούμενης αδυναμίας της να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, η αλευροβιομηχανία " Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη" αποφάσισε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης αδυνατώντας να βγει από το φαύλο κύκλο και την οικονομική περιδίνηση που απειλεί να καταστρέψει ότι ακόμη απέμεινε όρθιο με μεγάλο αγώνα…
Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
Η αίτηση πτώχευσης θα εκδικαστεί στις 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας ενώ δεκτή έγινε η προσωρινή διαταγή για ασφαλιστικά μέτρα. Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία είναι εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο " στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/10/2018 αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων. Σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. κατατέθηκαν οι σχετικές αιτήσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αίτηση πτώχευσης έλαβε αριθμό κατάθεσης 173/16.11.2018 και ορίστηκε δικάσιμος για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας).
Για την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Προεδρεύων Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Λάρισας, την 19/11/2018, δέχτηκε την προσωρινή διαταγή. Διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων και την απαγόρευση της διάθεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) της υπ' αριθμ. κατάθεσης 791/2018 αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων (αρ.10 ΠτΚ), που ορίστηκε να συζητηθεί την 18/01/2019, και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης κατά την ως άνω ορισθείσα ημερομηνία.
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Σημειώνεται πως η δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολούσε στο παρελθόν προσωπικό 45 ατόμων και σήμερα λιγότερους, επικεντρώνεται στην παραγωγή διαφόρων τύπων αλεύρων από άλεση σκληρού και μαλακού σίτου και σίκαλης, που καλύπτει τις σημερινές απαιτήσεις της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής καθώς και στην αποθήκευση δημητριακών για λογαριασμό τρίτων.
 Η εταιρία έχει ιστορική διαδρομή πάνω από ένα αιώνα καθώς πρωτοιδρύεται το 1907 από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη ο οποίος είχε προσωπικό όραμά του την δημιουργία του πρώτου πετρομύλου της οικογένειας. Το 1970 συστήνεται η Εταιρία «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» η οποία επί τριάντα πέντε χρόνια παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη, εκσυγχρονίζοντας τον μηχανολογικό της εξοπλισμό και εμπλουτίζοντας τις εγκαταστάσεις της με νέους κυλινδρόμιλους. Από το 1990 επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της σε όλη την Ελλάδα ενώ στις  27 Δεκεμβρίου 1999 η αλευροβιομηχανία αποφασίσει την εισαγωγή της στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η ένταξή της στο ΧΑ της δίνει πρόσθετη ρευστότητα που της επιτρέπουν μέχρι το 2009 να υλοποιήσει δύο επενδυτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού της. Όμως οι οικονομικές συνθήκες, η ύφεση και η κρίση έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην παραγωγική της δραστηριότητα και η αλευροβιομηχανία πήρε φθίνουσα πορεία ενώ το 2016 η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, ενέταξε τις μετοχές της στην κατηγορία της επιτήρησης...     
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass