Σεμινάριο εφοριακών για την άρση του τραπεζικού απορρήτου

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2018 15:34

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο «Olympus Terra» το επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργάνωσε για τα μέλη του η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Ν. Λάρισας πάνω σε θέματα άρσης τραπεζικού απορρήτου και επεξεργασίας δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών.


Το σεμινάριο παρακολούθησαν πάνω από 50 υπάλληλοι των ελεγκτικών υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης του νομού και της Θεσσαλίας γενικότερα με τη συμμετοχή κλιμακίου της Διεύθυνσης Ελέγχων της ΑΑΔΕ, του προϊσταμένου Ιωάννη Κατσίπη, του προϊσταμένου του Α΄ τμήματος ελέγχων Χαρίδημου Σγουρού και του στελέχους του αντίστοιχου τμήματος Μαρίας – Αγγελικής Γκανούρη.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, να ενημερωθούν για τη μεθοδολογία των ελεγκτικών διασταυρώσεων μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου και να πληροφορηθούν για το κανονιστικό πλαίσιο της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των φορολογουμένων.
Σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών ν. Λάρισας, Αθανάσιος Τσουρής επισήμανε μεταξύ άλλων πως «με τις συνθήκες που υφίστανται σήμερα στην ΑΑΔΕ ο εφοριακός της περιφέρειας ουσιαστικά,  έχει αποκλεισθεί πλήρως από το δικαίωμα στην επιμόρφωση. Το Δ.Σ. του συλλόγου αφουγκραζόμενο το καθολικό αίτημα των συναδέλφων για διαρκή επιμόρφωση, που μετ΄επιτάσεως παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Γ.Σ., έχει υποχρέωση όχι μόνο να το αναδείξει αλλά και να το υποστηρίξει έμπρακτα στο μέτρο, φυσικά, που το επιτρέπουν οι δυνατότητες που διαθέτει.
Για τον λόγο αυτό,  αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε ως σύλλογος το συγκεκριμένο σεμινάριο. Γιατί, πραγματικά πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιμόρφωση του εφοριακού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και μία «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για την εκπλήρωση της ιδιαίτερα κρίσιμης αποστολής που μας έχει ανατεθεί προς όφελος της κοινωνίας και της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Σε αυτό ακριβώς το στοιχείο έγκειται και το κλειδί της επιτυχημένης διοργάνωσης του συγκεκριμένου σεμιναρίου, δηλαδή στο ότι διοργανώθηκε από πεποίθηση και όχι απλά από ανάγκη»...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass