Αρχίζουν έλεγχοι για επαγγελματικούς λογαριασμούς

EΛΗΞΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ - ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 15:01

Μπαράζ ελέγχων ξεκινούν εντός των προσεχών ημερών οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον εντοπισμό επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών που, αν και είχαν υποχρέωση, δεν δήλωσαν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στο σύστημα TAXISnet τους λεγόμενους «επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς» στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν.


 Η προθεσμία για τη δήλωση των επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών έληξε και όσοι υπόχρεοι δεν συμμορφώθηκαν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ, εφόσον εντοπιστούν από τους ελεγκτές. Όσοι μη συμμορφωθέντες δηλώσουν εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς αυτούς θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο μόλις 100 ευρώ.
Να θυμίσουμε πως η πρώτη προθεσμία έληγε στις 12 Δεκεμβρίου αλλά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) ζήτησε και πήρε παράταση της προθεσμίας μέχρι και τις 15/1. Η ομοσπονδία μάλιστα ζητούσε να παραταθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Σε κάθε περίπτωση η υποχρεωτική χρήση επαγγελματικών λογαριασμών, για τη συγκέντρωση όλων των εισπράξεων από λιανικές πωλήσεις ή από άλλες λιανικές συναλλαγές, ισχύει για χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν 143 δραστηριότητες (γιατροί, μεσίτες ακινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ξενοδοχεία, υδραυλικοί, εταιρείες πώλησης ή ενοικίασης ακινήτων, συνεργεία κ.α.). Η χρήση των τραπεζικών αυτών λογαριασμών θα δώσει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να έχει μια πιστότερη απεικόνιση των συγκεκριμένων εισπράξεων. Κι αυτό διότι μέσω ελέγχων στους επαγγελματικούς λογαριασμούς οι υπάλληλοι των Ελεγκτικών Κέντρων και των ΔΟΥ θα μπορούν να αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των λιανικών συναλλαγών των υπόχρεων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ παράλληλα θα μπορούν να διασταυρώνουν πιο εύκολα πληροφορίες για τις δαπάνες των μισθωτών, των συνταξιούχων και των κατ’ επάγγελμα αγροτών, οι οποίες πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass