Ανοιχτή αύριο η αγορά

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2019 15:06

Διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές κατεβαίνουν στην αυριανή 24ωρη απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδίας τους, οι εμποροϋπάλληλοι του ν. Λάρισας.

Με δεδομένη τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αύριο Κυριακή η διοίκηση του συλλόγου υπαλλήλων εμποροϋπαλλήλων καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην απεργία «βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των ολίγων εργοδοτών». Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του τμήματος του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της «δίκαιης ανάπτυξης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και αποδεικνύει πως η πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις υποτάσσονται στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Ο μόνος εγγυητής για την καλυτέρευση των όρων με τους οποίους δουλεύουμε είναι ο συλλογικός αγώνας μέσα από το κλαδικό μας Σωματείο, η οργάνωση και η συμμετοχή μας σε αυτό, η σύγκρουση με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Αυτός ο δρόμος είναι και εγγυητής για να αποτραπούν τα μέτρα και οι αποφάσεις που παίρνονται εις βάρος μας».
ΕΩΣ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Θυμίζουμε πως αύριο τα εμπορικά καταστήματα της Λάρισας θα είναι ανοιχτά από  τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Οπως ενημέρωσε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019. Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων – μελών του ΕΣΛ για την Κυριακή 20 Ιανουαρίου είναι 11:00-16:00. Σημειώνεται πως τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (εγχώριες και διεθνείς αλυσίδες) θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. έως 8 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass