Εξαγωγικό "brand name" δημιουργεί η Θεσσαλία

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ENTERPRISE GREECE,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2019 21:08 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2019 21:32
Από τη χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων των τριών φορέων που επισημοποίησαν τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία    Από τη χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων των τριών φορέων που επισημοποίησαν τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία

Με στόχο και προοπτική η Θεσσαλία να δημιουργήσει σταδιακά ένα "brand name" μεσα από ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων που θα αξιοποιήσει αφενός τις επενδυτικές ευκαιρίες σε κλάδους αιχμής και θα προωθήσει αφετέρου τα παραδοσιακά της προϊόντα και τις υπηρεσίες της επισημοποίησαν χθες ο Enterprise Greece, με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γρηγόρης Στεργιούλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος επικύρωσαν σε συνέντευξη Τύπου την κομβικής στρατηγικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των εξαγωγών.
Δίνοντας το στίγμα της συμφωνίας αυτής και αποκαλύπτοντας τις παραμέτρους του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα συνδιαμορφωθεί με τα Θεσσαλικά Επιμελητήρια και την Περιφέρεια, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων μίλησαν για πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία, έκαναν λόγο για συνένωση δυνάμεων, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών και για δράσεις που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Εστιάζοντας πρωτίστως στο παραγωγικό προφίλ της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και με αιχμή του δόρατος  την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τον τουρισμό, προχωρούν στην κατάρτιση ενός προγράμματος συμμετοχής σε εκθέσεις του εξωτερικού και σε ένα πλέγμα δράσεων που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα τονώσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό των επιχειρήσεών της.
Όπως τόνισε ο κ. Στεργιούλης "η περιφέρεια Θεσσαλίας με την πλούσια αγροτική πολιτική και τις δεκάδες εξαγωγικές επιχειρήσεις  θα μπορούσε να έχει εμβληματική παρουσία στις εθνικές συμμετοχές που διοργανώνει διεθνώς ο Enterprise Greece. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη συμμετοχή σε ειδικές εκθεσιακές δράσεις, που θα εξασφαλίζουν την προώθηση θεσσαλικών κρασιών, την προβολή της φέτας και άλλων τοπικών προϊόντων. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, η διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη συγκεκριμένων κλάδων  ( πχ έπιπλα και δομικά υλικά) και προϊόντων που εμφανίζουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες, επιχειρηματικές επισκέψεις θα ενταχθούν στο πλαίσιο των δράσεων για την εξωστρέφεια και την προσέλκυση επενδύσεων.
 "Η παρουσία μας στη Λάρισα και η επικοινωνία με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Οργανισμού είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να προτείνουμε την ισχυροποίηση της συνεργασίας μέσω της δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των μελών τους".
Στο πνεύμα αυτό ήταν και οι τοποθετήσεις τόσο του κ. Παπαχαραλάμπους όσο και του κ. Γιαννακόπουλου που ανέδειξαν τον εξαιρετικής σημασίας συντονισμό σε περιφερειακό επίπεδο, με όραμα, μετρήσιμους στόχους και κοινά εργαλεία, με στόχο όπως είπαν "την ενιαία προβολή και αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα με ενιαία φωνή, ώστε να καταφέρουμε στηρίξουμε τις εξαγωγές μας".
Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της συνέντευξης ακολούθησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου για την σύνταξη και εξειδίκευση τους προγράμματος κοινών δράσεων των τριών φορέων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass