Επιλέχθηκαν οι 8.933 άνεργοι για την κοινωφελή εργασία

Ο ΟΑΕΔ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΙΝΑΚΑ - ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 15:02

Την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης ανέργων και του πίνακα αποκλειομένων για το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», που υλοποιείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά στο http://www.oaed.gr/. Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης Δημόσιας Πρόσκλησης Νo 03/2019, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.

Η δράση, διάρκειας οκτώ μηνών, απευθύνεται σε 8.933 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ και στοχεύει στην επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους. Οι αμοιβές των ωφελουμένων του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί με βάση το νέο αυξημένο κατώτατο μισθό και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους έως 25 ετών, ενώ η δράση συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

 Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επομένη εργάσιμη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), δηλαδή από την Τρίτη 30-04- 2019 και ώρα 10η πρωινή έως και την Παρασκευή 03-05-2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή δια νομίμων αντιπροσώπων (με εξουσιοδότηση) στο αρμόδιο ΚΠΑ2, μέχρι τις 15:00 της Παρασκευής 03-05-2019 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Στο μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο να «τρέξει» ένας νέος, δεύτερος κύκλος προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας και περιφέρειες μέσα στο καλοκαίρι άφησε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας. Μιλώντας στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μπάρκας δήλωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δήμους και στις περιφέρειες ώστε να συλλέξει τις ανάγκες αυτών, στοχεύοντας στην υλοποίηση, χωρίς χρονικά κενά, ενός δεύτερου κύκλου του εν λόγω προγράμματος. Μάλιστα, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι πιθανότητα ή δυνατότητα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος δεν υπάρχει, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασής του, μέσω ενός δεύτερου κύκλου.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass