"Αναδρομικές" αποζημιώσεις απόλυσης σε τραπεζοϋπαλλήλους

ΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 15:14

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 1984/30.5.2019) η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία αυξάνεται το ποσοστό της αποζημίωσης, από 50% σε 67%, των εργαζομένων που απολύθηκαν από πιστωτικά ιδρύματα που έκλεισαν πριν από το 2015, όπως η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Πανελλήνια, FBB, Probank κ.ά. Σύμφωνα με το υπουργείο, υλοποιήθηκε έτσι το πρώτο σκέλος της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για σταδιακή αποκατάσταση σε 3 δόσεις των αποζημιώσεων.

 Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν εδώ και χρόνια το υπόλοιπο 50% της αποζημίωσης απόλυσης τους. Έχει περάσει μια τετραετία από την εποχή που η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί ότι θα διορθώσει την αδικία – αφού οι εργαζόμενοι έχασαν εργασιακά δικαιώματα, όπως την προϋπηρεσία τους – χωρίς μάλιστα να τους έχει αποδοθεί η συνολική αποζημίωσή τους.

Φθάσαμε τελικά στο παρά πέντε των εκλογών και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διευθέτησε το θέμα. Με την απόφαση ορίζεται ότι η αποζημίωση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων θα καλύπτει το 67% αντί για το 50% που είναι σε ισχύ έως σήμερα, δηλαδή θα πρέπει να τους αποδοθεί επιπλέον 17% της συνολικής αποζημίωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass