Νέες ρυθμίσεις «κόκκινων» δανείων ετοιμάζουν οι τράπεζες

ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 15:12

Στο συμπέρασμα ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι πλέον έτοιμο και έχει ξεκινήσει να χρηματοδοτεί κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και κάθε νοικοκυριό που είναι σε θέση να αποπληρώνει τα δάνειά του, κατέληξαν διοικητικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που συμμετείχαν στο πάνελ συζήτησης που διοργάνωσε ο «Κύκλος Ιδεών». Ο Φ. Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, ο Π. Μυλωνάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ο Βασ. Ράπανος πρόεδρος της Alpha Bank και ο Γ. Χαντζηνικολάου, πρόεδρος της Πειραιώς, συμφώνησαν ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει και χρηματοδοτούν υγιείς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Δεν υπάρχει θέμα προσφοράς κεφαλαίων από το τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες έχουν τα κεφάλαια, το θέμα δημιουργείται από τη χαμηλή ζήτησαν επισήμαναν. Εκτίμησαν επίσης ότι η ζήτηση από μέρους επιχειρήσεων και νοικοκυριών θα αυξάνεται καθώς ενισχύεται περαιτέρω η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της οικονομίας με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό στο εισόδημα των νοικοκυριών και τη κερδοφορία των επιχειρήσεων.
ΓΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ
Αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων κοινή ήταν η εκτίμηση ότι οι τράπεζες δεν έχουν ως αυτοσκοπό ούτε επιθυμούν να συσσωρεύσουν στα χαρτοφυλάκια τους ακίνητα δανειοληπτών. Στόχος των τραπεζών είναι να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες θα δώσουν έμφαση στη περαιτέρω προώθηση ρυθμίσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass