Μόνο με υποβολή φοροδήλωσης η γ΄ δόση του επιδόματος παιδιού

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 15:00

Έως την Τρίτη, 16 Ιουλίου θα πρέπει οι δικαιούχοι της τρίτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019 να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση τους για το φορολογικό έτος 2018 στο taxisnet.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του, η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και μεθαύριο. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, αλλά δεν έχουν υποβάλει φετινή φορολογική δήλωση έως τώρα καλούνται να την υποβάλουν εγκαίρως, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Μετά τις 14:00 της 16ης Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωσή τους, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass