Παραίτηση με αιχμές από το Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο Γ. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2019 22:09
Για ανοίκειες συμπεριφορές από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης προς το πρόσωπό του κάνει λόγο στην επιστολή παραίτησής του, ο πρώην πρόεδρος του ΟΕ και στέλεχος της ΔΗΚΙΟ Γ. Χρηστάκης Για ανοίκειες συμπεριφορές από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης προς το πρόσωπό του κάνει λόγο στην επιστολή παραίτησής του, ο πρώην πρόεδρος του ΟΕ και στέλεχος της ΔΗΚΙΟ Γ. Χρηστάκης

Τρία χρόνια μετά την παραίτηση του Σπ. Βαλιώτη, από τη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, άλλη μία παραίτηση, του μέλους του Δ.Σ. του επιστημονικού φορέα Γιώργου Χρηστάκη έρχεται να "ταράξει τα νερά" και να αναδείξει ενδοπαραταξιακές κόντρες και έριδες, που υποσκάπτουν τον θεσμικό του ρόλο.

Με τις δύο παραιτήσεις να έχουν μια κοινή συνισταμένη, την παράταξη της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), έστω και αν έγιναν για διαφορετικούς λόγους, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μεγάλης μερίδας μελών του επιμελητηρίου, η οποία εκτιμά πως τέτοιες εξελίξεις δυναμιτίζουν την αυτονομία του περιφερειακού τμήματος και εμπεδώνουν ένα κλίμα κομματικών εξαρτήσεων και αντιλήψεων...

Πρωτίστως να ενημερώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Ιουλίου συγκεκριμένα, και ένα μήνα περίπου μετά την τρίτη ανασύνθεση του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, τα μέλη του οποίου εξέλεξαν για πρόεδρο τον Ηλία Κοτσιμπογεώργο, ο Βολιώτης Γιώργος Χρηστάκης, πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προβεβλημένο στέλεχος της ΔΗΚΙΟ, υπέβαλε την παραίτησή του, μια επιστολή "φωτιά" αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για υπονόμευσή του.

Αφορμή για την παραίτησή του ήταν ο παραγκωνισμός του από τη θέση του προέδρου, η οποία δικαιωματικά του ανήκε, όπως θεωρούσε απόρροια μιας τριμερούς παραταξιακής συμμαχίας. Παρενθετικά να θυμίσουμε πως στα τέλη του 2016, αμέσως μετά τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο της σύνθεσης του προεδρείου και κυρίως της διεκδίκησης του επικεφαλής του επιστημονικού φορέα, προκρίθηκε, μετά από παρασκηνιακές παραταξιακές ζυμώσεις, η λύση των τριών προέδρων. Έτσι για 13 μήνες πρόεδρος ήταν ο Αιμίλιος Νταγιάννης (της ΠΔΣΟ), για 9 και κάτι μήνες, ακολούθησε ο Χρόνης Ισαακίδης (της ΑΚΙΟΕ) και για το υπόλοιπο διάστημα της τριετίας, θα αναλάμβανε χρέη προέδρου ο Γιώργος Χρηστάκης (της ΔΗΚΙΟ). Η συγκεκριμένη "συμφωνία κυρίων", διευκόλυνε τη συγκρότηση του προεδρείου και την κατανομή των αξιωμάτων αλλά η στάση του κ. Χρηστάκη, επικρίθηκε από τους ομοϊδεάτες του, "διότι, όπως έλεγαν, ήλθε σε συμφωνία χωρίς να συνεννοηθεί με την παράταξή του, καθοδηγούμενος από προσωπικά οφέλη.

Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα, το 7μελές Δ.Σ. του τοπικού Επιμελητηρίου ανανεώθηκε, δύο μέλη στην πορεία αντικαταστάθηκαν από την παράταξή τους και η "τριμερής" συμφωνία έχασε τη δυναμική της. Πράγμα που αποδείχτηκε στην τελευταία κρίσιμη ανασύνθεση του Δ.Σ, όπου η υποψηφιότητα Ηλ. Κοτσιμπογεώργου, υπερίσχυσε αυτής του Χρηστάκη, (με 4 έναντι 3 ψήφους), προκαλώντας τη δυσφορία του τελευταίου που θεώρησε σκόπιμο μετά από λίγες ημέρες να παραιτηθεί. Με μια επιστολή που έστειλε με φαξ στη διοίκηση του Ο.Ε. εκφράζει τη δυσθυμία του για τις εξελίξεις αφήνει αιχμές για "ανοίκειες συμπεριφορές από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης προς το πρόσωπό του", βάζοντας φωτιά στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις με την παράταξή του και θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή της.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Συγκεκριμένα στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Χρηστάκης, επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής: "Η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. με τον τρόπο που έλαβε χώρα αποτελεί βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπό μου, λαμβανομένου υπόψη όσων είχαν συμφωνηθεί σε επίπεδο παρατάξεων κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα στις 13/1/2017 και που προέβλεπαν ότι κατά το τελευταίο μέρος της θητείας αυτού θα αναλάμβανα, ως επικεφαλής της ΔΗΚΙΟ, τη θέση του προέδρου, αλλιώς θα υποδείκνυα το πρόσωπο που θα αναλάμβανε τη θέση αυτή. Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η οποία δηλώνει πλήρη περιφρόνηση της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ στις αρχές της συνέπειας, της καλής πίστης και της εντιμότητας, τις οποίες πρεσβεύω και έχω αποδείξει συστηματικά ότι υπηρετώ, αισθάνομαι ότι δεν έχει πλέον νόημα η συνέχιση της παρουσίας μου στο Δ.Σ. καθώς η πλήρης απογοήτευσή μου από την ανοίκεια συμπεριφορά της πλειοψηφίας των μελών του στο πρόσωπό μου θα επηρεάζει αρνητικά τη διοικητική μου λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Δ.Σ. του Π.Τ. Θεσσαλίας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ολοκλήρωσης αυτής της αντικατάστασής μου. Αυτονόητα εύχομαι ολόψυχα να είναι γόνιμο και εποικοδομητικό το υπόλοιπο της θητείας του συμβουλίου, προς όφελος των συναδέλφων μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου".

Σε κάθε περίπτωση και καθώς απομένουν ελάχιστοι μήνες μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα προσέλθουν εκ νέου στην κάλπη για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων, το περιφερειακό τμήμα για ακόμη μια φορά θα προβεί σε αναπλήρωση. Τη θέση του κ. Χρηστάκη θα πάρει ο Τρικαλινός, της ΔΗΚΙΟ βεβαίως, Ιωάννη Παπαμιχαήλ...

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass