«Παίρνουν φωτιά» οι τιμές πετρελαίου, βενζίνης και αερίου

«ΤΟ ΑΡΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ 80 ΔΟΛΑΡΙΑ», ΕΚΤΙΜΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΛΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2019 22:12
 Η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Έλλη Παπαδοπούλου Η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Έλλη Παπαδοπούλου

Στην τσέπη του καταναλωτή προβλέπεται να μετακυλήσει το κόστος από το χτύπημα σε εγκαταστάσεις πετρελαϊκής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, που είχε ως συνέπεια η τιμή του «μαύρου χρυσού» να λάβει ξέφρενα ανοδική πορεία.

Οι ανατιμήσεις αναμένεται να φανούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην ελληνική αγορά, οι οποίες θα συμπαρασύρουν εκτός από το πετρέλαιο, και την τιμή της βενζίνης και του φυσικού αερίου.

Η πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, (ΟΒΕ) κ. Έλλη Παπαδοπούλου, δηλώνει στην «Ε» ότι «θα φανεί άμεσα η αύξηση των τιμών του πετρελαίου κίνησης, της βενζίνης και του αερίου στους καταναλωτές», εκτιμά ότι «από τα 66-68 δολάρια που κοστίζει σήμερα το αργό πετρέλαιο, δεν θα ξεπεράσει τα 80 δολάρια», και σημειώνει πως: «Από το 2013, έχει να παρουσιαστεί τέτοια απότομη ανατίμηση του αγρού πετρελαίου, όταν η τιμή του είχε ανέλθει στα 90 δολάρια!».

Παρόλα αυτά, εμφανίζεται αισιόδοξη σχετικά με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα διατηρηθούν οι υψηλές τιμές και τονίζει: «Οι διακυμάνσεις στην τιμή του αργού πετρελαίου είναι συχνές λόγω των συχνών συρράξεων σε Μέση Ανατολή και δεν αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Εκτιμώ ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, θα επανέλθουν οι κανονικές τιμές… Οι μεγάλες εταιρείες του χώρου θα προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση, πιθανόν αυξάνοντας την παραγωγή πετρελαίου σε άλλες χώρες…».

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στη Σαουδική Αραβία, είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει η άντληση ποσότητας πετρελαίου ίσης με το 5% της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

Όπως ανακοινώθηκε δε: «Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατακόρυφα, με άνοδο πάνω από 10%».

ΚΑΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Για «κακή συγκυρία στη χώρα μας» κάνει λόγο η κ. Παπαδοπούλου και συγκεκριμένα δηλώνει: «Οι αυξήσεις των τιμών έρχονται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές στην Ελλάδα αναμένουν την υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, για αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, για αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του και παράλληλα για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην προμήθεια πετρελαίου στους αγρότες, με στόχο να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους».

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass