Εργαλεία ενίσχυσης της απασχόλησης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 15:45
Από την ενημερωτική ημερίδα στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Από την ενημερωτική ημερίδα στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε προχθές στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας ενημερωτική ημερίδα προβολής εργαλείων ενίσχυσης της απασχόλησης. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση ΟΑΕΔ Θεσσαλίας δίνοντας την ευκαιρία σε εργασιακούς συμβούλους, ανέργους αλλά και εργοδότες να ενημερωθούν για μια σειρά από νέα εργαλεία που στόχο έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων, μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας.


Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ENGAGE” «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των νέων για την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας» που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν τα βασικά αποτελέσματα του έργου, ενώ εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη δυνατότητα αξιοποίησης των εργαλείων.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κα Όλγα Τσιούρβα, η οποία αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ΟΑΕΔ αλλά και των στοιχείων ανεργίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη συνέχεια ο συντονιστής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής παρουσίασε τα βασικά αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος ENGAGE. Κατά την παρουσίαση ο κ. Σαμαντζής περιέγραψε πώς λειτουργούν τα 2 βασικά παραδοτέα του έργου α) η ηλεκτρονική Πλατφόρμα διάγνωσης και βελτίωσης δεξιοτήτων και β) το διαδικτυακό «ταίριασμα» νέων (profile) με θέσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η πλατφόρμα όπου οι άνεργοι νέοι μπορούν να διαμορφώσουν το δικό τους ατομικό προφίλ, να διαγνώσουν τις δεξιότητες που υστερούν και αντίστοιχα να ανατρέξουν στις εκπαιδευτικές ενότητες που θα μπορέσουν να εκπαιδευτούν για να βελτιώσουν τις προσωπικές δεξιότητες (Soft skills). Στη συνέχεια και μέσω της πλατφόρμας παρουσιάστηκε ο τρόπος «ταιριάσματος» των θέσεων εργασίας με τα προφίλ των ανέργων ώστε να επιτευχθεί η σύζευξη και οι μακροχρόνιοι άνεργοι να μπορέσουν να αναζητήσουν τη θέση εργασίας που τους ταιριάζει.
Η παρουσίαση του νέου αυτού εργαλείου «διάγνωσης» δεξιοτήτων και σύζευξης με θέσεις εργασίας συγκέντρωσε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (άνεργοι, επιχειρήσεις/εργοδότες, εργασιακοί σύμβουλοι, κ.ά.).
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοικτή συζήτηση που έλαβε χώρα σχετικά με τη λειτουργία του εργαλείου και τα οφέλη που μπορούν να ανακύψουν από τη χρήση τους, ενώ παράλληλα τόσο η κα Τσιούρβα όσο και ο κ. Σαμαντζής επιβεβαίωσαν την αναγκαιότητα για την από κοινού συνεργασία των φορέων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass