Θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2019 15:23

Πέντε προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος «Εργάνη», απέστειλε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, στον υπουργό Εργασίας κατόπιν αιτήματός του. Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:


- Ηλεκτρονική διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων ΟΑΕΔ-ΕΦΚΑ-ΣΕΠΕ και καταχώρηση των στοιχείων προσωπικού σε μία μόνο ηλεκτρονική πύλη, η οποία θα μεταφέρει τα δεδομένα και θα ενημερώνει όλες τις βάσεις δεδομένων του «Εργάνη» και άλλων δημόσιων οργανισμών. Έτσι, ενισχύονται τα όπλα για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, και διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους, μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλοποίησης των διαδικασιών.
- Αναβάθμιση της υπηρεσίας Υποστήριξης του «Εργάνη» και κωδικοποίηση του νομικού πλαισίου και των εγκυκλίων, καθώς και η νομική υποστήριξη των χρηστών. Με αυτό τον τρόπο, μειώνεται το κόστος αναζήτησης προσωπικού από τις επιχειρήσεις και αποτυπώνονται οι ανάγκες της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα.
- Δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημοσιεύουν αγγελίες για θέσεις εργασίας σε ειδική εφαρμογή στο «Εργάνη», στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι άνεργοι, αλλά και οι απασχολούμενοι, που αναζητούν εργασία σχετική με τα προσόντα τους.
- Επαναπροσδιορισμός του ύψους των προστίμων της εργατικής νομοθεσίας, προλαμβάνοντας με δικλείδες προστασίας την παραβατικότητα εκ των προτέρων και επιβολή προστίμων σε τυχόν υποτροπή κάθε επιχείρησης.
- Θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας, με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ωρομέτρησης και σύνδεσης των στοιχείων, όπως η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων, με τα προγράμματα μισθοδοσίας των επιχειρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass