Δυναμικά στη διεθνή έκθεση ANUGA η Intercomm Foods

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2019 15:34
O κ. Τσαγκούλης, o κ. Μάκης Βορίδης και o κ. Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΣΕΒΕ O κ. Τσαγκούλης, o κ. Μάκης Βορίδης και o κ. Κωνσταντόπουλος πρόεδρος του ΣΕΒΕ

Φέτος συμπληρώθηκαν τα 100 χρόνια παρουσίας της Διεθνής έκθεσης ANUGA στη Γερμανία. Η ANUGA συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων. Την  έκθεση επισκέφθηκαν περισσότεροι από 170.000 έμποροι από όλο τον κόσμο και παρουσιάστηκαν 2.250 προϊόντα από 8.000 εκθέτες από 10 διαφορετικές εμπορικές κατηγορίες. Και η φετινή παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων ήταν σημαντική και ένας  μεγάλος αριθμό εκθετών παρουσίασε τα προϊόντα του.   


Η εταιρεία Intercomm Foods είχε και φέτος μια αξιοπρόσεκτη παρουσία με το εντυπωσιακό της περίπτερο και τα καινοτόμα προϊόντα ελιάς και κομπόστας, με τα οποία ήδη προμηθεύει τις αγορές σε 65 χώρες.
Ένα θέμα που μονοπώλησε τους Ευρωπαίους αλλά και τους  Έλληνες εξαγωγείς ήταν η αύξηση των δασμών στις ΗΠΑ για μια σειρά από προϊόντα.  
Ο κ. Τσαγκούλης -πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της εταιρείας- είχε συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Αναπτύξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη στο πλαίσιο της έκθεσης και εξέθεσε τις απόψεις του κλάδου των κονσερβοποιών για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν έτσι ώστε και τα ελληνικά ροδάκινα να εξαιρεθούν της λίστας.
Όπως είναι ήδη γνωστό, πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Τραμπ ότι από μεθαύριο 18 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση των δασμών για τα ελληνικά ροδάκινα στις ΗΠΑ κατά +25% στην ήδη υπάρχουσα φορολογία (17,5%).
Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο, εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή.
Επί τη ευκαιρία ο κ. Τσαγκούλης ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για την επιτυχία του Υπουργείου να εξαιρεθούν από τη λίστα οι ελληνικές πράσινες ελιές, σημαντικά επίσης ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα με μεγάλη παρουσία στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass