ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Διορθώσεις στις e-αποδείξεις

Δημοσίευση: 14 Νοε 2019 15:42

Επανεξετάζεται από την κυβέρνηση το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, το άρθρο 7 του φορολογικού νομοσχεδίου, παρά τις βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, συνεχίζει να αποτελεί εστία ανησυχίας για τους φορολογουμένους.


Η υποχρέωση συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων ίσες με το 30% του εισοδήματος θεωρείται ανέφικτη για πολλούς φορολογουμένους που υποστηρίζουν ότι πρέπει είτε να μειωθεί το ποσοστό είτε να διευρυνθούν οι κατηγορίες των φορολογουμένων που η υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων θα είναι το 20% αντί του 30% του ετήσιου εισοδήματός τους. Με βάση το σχέδιο νόμου, στην κατηγορία αυτή εντάσσονται οι φορολογούμενοι που έχουν δαπανήσει σε τόκους δανείων, ενοίκιο και φόρους ποσό πάνω από το 60% του πραγματικού εισοδήματος.
Τα σχόλια των πολιτών στην ιστοσελίδα opengov.gr, όπου είναι αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου, είναι δεκάδες με τους περισσότερους να δηλώνουν αδυναμία συλλογής του 30% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ποσοστού στο 25% ή 20% για όλους, ή να βελτιώσει τη διάταξη για πολλές κατηγορίες πολιτών όπως για τους διαζευγμένους που πληρώνουν διατροφή, ή και να δώσει ειδικό bonus από ηλεκτρονικές συναλλαγές με “ευαίσθητους” επαγγελματικούς κλάδους.
 Προβληματισμό προκαλεί στους επιχειρηματίες και η απουσία της εξαγγελίας για περαιτέρω μείωση του συντελεστή στο 20% για τα κέρδη του 2020. Η σχετική διάταξη προβλέπει μόνο τη μείωση του συντελεστή από το 28% στο 24% για τα κέρδη του 2019, καθώς και τη μείωση των μερισμάτων από το 10% στο 5%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass