Έρχονται ψηφιακό ωράριο και ηλεκτρονική κάρτα εργαζομένων

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 15:01

Ψηφιακό ωράριο εργασίας και ηλεκτρονική κάρτα εργασίας έρχονται για να ανατρέψουμε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση μέσα στις νομοθετικέ πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ μέσα στον Δεκέμβριο.

Σύντομα, υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης μπαίνει σε ισχύ το ψηφιακό ωράριο, το οποίο θα είναι ένα μέτρο οριζόντιο για όλες τις επιχειρήσεις, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που ασχολούνται σε μια επιχείρηση.

Ειδικότερα θα εφαρμοστεί από 1.1.2020 το ψηφιακό ωράριο, ενώ από την 1η Μαρτίου θα τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας. Μ' αυτό τον τρόπο θα γίνεται αυτοματοποιημένα πλέον και ο έλεγχος από τους επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, οι οποίοι πριν μπουν σε μια επιχείρηση θα έχουν την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται. Επίσης θα υπάρχει καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την επιβολή προστίμων σε διαφορετική περίπτωση.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ

Η χρήση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας θα ξεκινήσει από τις αρχές του νέου έτους μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις, δηλαδή με περισσότερους από 50 εργαζόμενους και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020 για όλες τις επιχειρήσεις. Με την κάρτα θα καταγράφονται η απασχόληση και οι υπερωρίες κάθε εργαζόμενου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass