Voucher 2.800 ευρώ σε 2000 ανέργους του ΟΑΕΔ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ - ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 15:14

Τη συγκρότηση Οριστικού Μητρώου Ωφελούμενων στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων του ΟΑΕΔ νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», σύμφωνα με τους όρους της αριθ. 2/2019 πρόσκλησης ανακοίνωσε με απόφαση του χθες ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων πραγματοποιείται μέσα από την ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.


Θυμίζουμε πως στο πρόγραμμα αφορούσε σε 2.000 εγγεγραμμένους ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής).
Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει:
* Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής (δύο συνεδρίες)
 * Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 400 ωρών σε ειδικότητα του κλάδου Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών
* Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων (voucher) που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης
 * Πρακτική άσκηση συνολικής διάρκειας 200 ωρών
 Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.800 €. Ειδικότερα το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 2.000 € (400 ώρες X 5 €/ώρα). Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 800 € (200 ώρες X 4 €/ώρα).
ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019. Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, υποβλήθηκαν περίπου 4.000 νέες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 προσλήψεις ανέργων, ενώ αναμένονται - έως το τέλος του έτους - περισσότερες από 1.000 επιπλέον τοποθετήσεις σε θέσεις εργασίας, από τις νέες αυτές αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες, έχουν τη δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού Απασχόλησης (στην κατηγορία "Προγράμματα ανοικτά προς την υποβολή αιτήσεων") να ενημερωθούν για το σύνολο των δράσεων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ και να εκδηλώσουν εμπρόθεσμα ενδιαφέρον συμμετοχής, πριν συμπληρωθούν οι προσφερόμενες θέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass