ΕΓKΡΙΘΗΚΕ Η ΔΑΠΑΝΗ, ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 24/12 - ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

«Πράσινο» για την καταβολή της 6ης δόσης του επιδόματος παιδιού

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2019 15:01

Eγκρίθηκε η σχετική δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού ΣΤ’ διμήνου 2019 από το Yπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το ποσό, ύψους 126 εκατ. προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης σχετικά με την καταβολή του επιδόματος παιδιού ΣΤ’ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία δόση του επιδόματος θα δοθεί στις 23 ή 24 Δεκεμβρίου. ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ  
Στο μεταξύ μια σημαντική αλλαγή σχεδιάζεται για το επίδομα παιδιού από το 2020. Η αλλαγή θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Yπουργείο Εργασίας στις αρχές του νέου έτους και θα προβλέπει ότι ο επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους εφόσον το παιδί έχει εγγραφεί σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Θυμίζουμε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι και η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος και καταβάλλεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων.
Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες οικογενειακού εισοδήματος, η πρώτη κατηγορία έως 6.000 ευρώ, η δεύτερη κατηγορία από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ και η τρίτη κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το εισόδημα προσδιορίζεται ως εξής: Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο και επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο και επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.
Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass