Φθηνά πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές το ψωμί

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΚΤΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. - Ο "ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ" ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ "ARTOZYMA"

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2020 20:00

Μία νέα ενδιαφέρουσα έρευνα - μελέτη σχετικά με τις προοπτικές και τις προσδοκίες των επιχειρήσεων του κλάδου της αρτοποιίας αλλά και τη στάση των καταναλωτών απέναντι στο φούρνο της γειτονιάς, πρόκειται να παρουσιάσει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος στην 9η κλαδική διεθνή έκθεση "ΑRΤΟΖΥΜΑ, που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

H συγκεκριμένη έκθεση που δεν καταγράφει μόνον τις τάσεις των Ελλήνων καταναλωτών αλλά και των ευρωπαίων, αναδεικνύοντας τις προτιμήσεις προς το φρέσκο ψωμί έναντι του κατεψυγμένου, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία αγοράζει ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς και όχι από τα σουπερ μάρκετ, αλλά παρουσιάζει τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Πολιτείας, τα μεγέθη και τις προοπτικές των επιχειρήσεων, καταγράφει εκτενώς την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση της αγοράς και υποδεικνύει τα μελλοντικά βήματα για τον καταναλωτή και τον κλάδο.

Η μελέτη η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανάδειξη τρόπων ενίσχυσης των επιχειρήσεων, μιας και ξεκαθαρίζει την έννοια του παραδοσιακού φούρνου και του ψωμιού, ανατρέποντας τα έως τώρα δεδομένα που είχαν διαμορφώσει στην αγορά, κάποια σουπερ μάρκετ και αλυσίδες αρτοποιίας, εξομοιώνοντας το φρέσκο με το κατεψυγμένο, προχωρά στην ανάπτυξη στατιστικών θεματικών πεδίων με στόχο τη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν στην αποτύπωση των καταναλωτικών τάσεων, η γνώμη των οποίων είναι καθοριστική και εν γένει δίνει μια πλήρη εικόνα για την ανάγκη λήψης στοχευμένων πολιτικών και συγκεκριμένων μέτρων που θα οδηγήσουν στην τόνωση του κλάδου της αρτοποιίας" σημειώνει χαρακτηριστικά στην "Ε" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Μούσιος.

Μέσα από την έρευνα, που όπως προαναφέραμε θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην ARTOZYMA, αποτυπώνεται πως η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ανά κιλό στην Ευρωζώνη μετά την Εσθονία και την έκτη χαμηλότερη τιμή ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία και Εσθονία.

Η χαμηλή μάλιστα τιμή υπάρχει έστω και αν ο Έλληνας αρτοποιός προμηθεύεται το αλεύρι σε ακριβότερη τιμή σε σχέση με τους Ευρωπαίους. Παράλληλα ο κλάδος της αρτοποιίας διαθέτει στην Ευρώπη 190.000 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 2 εκατ. εργαζόμενους, άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένους. Ομοίως στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις απασχολούν περί τους 140.000 εργαζόμενους ενώ δεν χαρακτηρίζονται από κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ο λόγος που επιβιώνουν είναι χάρη στην προσωπική εργασία των περισσότερων μελών της οικογένειας που απασχολούνται 12-14 ώρες το 24ωρο, όλες τις ημέρες του χρόνου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass